Вхід | Реєстрація

23 лютого відбулося пленарне засідання 50 сесії міської ради V скликання

23  лютого відбулося пленарне засідання 50 сесії міської ради V скликання, депутати розглянули  38 питань порядку денного та 5 додаткових. На початку сесії жінки –депутати та творчий колектив «Елегія» привітали чоловіків з Днем захисника Вітчизни. Потім  депутати підтримали чотири запити своїх колег - Геннадія Алексеева щодо земельного конфлікту між членами гаражного кооперативу «Хорольський» та приватним підприємцем, Петра Пугача щодо  можливості виділення коштів із бюджету міста для друку четвертої книги серії «Живи пам'ять», Андрія Погрібного щодо скарг мешканців міста на якість очищення доріг від снігу, Валентина Стасюка щодо заходів, які планується вжити, у зв’язку із можливою повінню.
На сесії затверджено міську Програму зайнятості населення на 2010-2011 роки, якою, зокрема, передбачено розширення сфери праці шляхом створення робочих місць по м. Кременчуку та затверджено заходи щодо поліпшення ситуації у сфері зайнятості населення, мінімізації впливу фінансово-економічної кризи на стан регіонального розвитку праці на 2010-2011 роки.
Депутати також погодили кандидатури 7 жінок щодо присвоєння почесного звання України «Мати-героїня» за добросовісне виконання материнських обов’язків, особистий внесок у виховання дітей у сім`ї , створення сприятливих умов для здобуття дітьми освіти, розвитку їх творчих здібностей – Панчохіної Марії Іванівни, матері семи дітей; Парфенюк Алли В’ячеславівни,  матері п’яти дітей; Сейчук Тамари Василівни, матері семи дітей; Пенчук Ганни Олексіївни, матері шістьох дітей; Зданєкіної Ганни Геннадіївни; Сулейкіної  Катерини Степанівна, мати п’яти дітей; Юр’євої Мотрони Федорівни, матері п’яти дітей.
Народні обранці також затвердили Положення про міський фонд навколишнього природного середовища  та порядок планування та фінансування природоохоронних заходів з цього фонду.  Він формуватиметься з коштів від збору за забруднення  навколишнього природного середовища та інших коштів відповідно до чинного законодавства. Кошти використовуватимуться на розробку та здійснення  відповідних міських  та регіональних програм, проведення роботи щодо охорони територій природно-заповідного фонду, залучення експертів до проведення екологічної експертизи, здійснення заходів, спрямованих на зниження впливу забруднення навколишнього середовища на здоров’я населення, здійснення заходів у надзвичайних екологічних ситуаціях та інших.
Рішеннями сесії затверджено рішення виконавчого комітету «Про погодження міської програми підвищення безпеки дорожнього руху в місті Кременчуці на 2010 – 2014 роки», внесено зміни до деяких рішень міської ради та продовжено строк дії деяких пунктів окремих рішень.
Депутати відхилили два протести прокурора на попередні рішення  міської ради від 24.11.2009 року та  27.10.2009 року та, як завжди, розглянули низку земельних питань.
Досить бурхливо на сесії обговорювалося питання « про затвердження об’єкта, який належить до комунальної власності територіальної громади міста Кременчука та може бути переданий у концесію. Мова йшла про можливість передачі у концесію  цілісного майнового  комплексу - полігону твердих побутових відходів по вул. Тимирязєва, 50 ( Деївське звалище) з метою будівництва там заводу з механіко-біологічної переробки сміття. Міська влада за підтримки Міністерства ЖКГ, обласної державної адміністрації протягом кількох останніх років веде роботу з урядом Німеччини, фірмою  «ХААЗЕ», яка вже розпочала роботи з санації сміттєзвалища, зокрема: пошуку та видобутку біогазу, щодо можливості будівництва у Кременчуці  такого заводу. Німецьким банком «КFW» виділяється 100 тис. євро на проектування заводу, загальна вартість будівництва складатиме  близько 24 млн. євро. Міський голова  Микола Глухов звернув увагу депутатів на важливість впровадження в життя цього проекту, адже  це дасть можливість значно покращити екологію регіону, в тому числі і якість ґрунтових вод. Він також наголосив, що не можна перекреслювати через власні амбіції  вирішення життєвоважливих для міста питань. Та навів приклади, коли подібні рішення не дали можливості завершити у Кременчуці будівництво нового автовокзалу, будинку для престарілих та будівництво нового мостового переходу через р. Дніпро. Депутати врешті-решт погодилися  надати можливість передачі в оренду полігону твердих побутових відходів,  додатково умови   оренди чи концесії  та умови ж конкурсу будуть винесені на розгляд  наступної сесії.
Багато уваги приділили на пленарному засіданні сесії питанням, що стосувалися роботи комунального підприємства «Парк культури  «Придніпровський». Заступник  міського голови Василь Хоменко озвучив звіт  комісії з перевірки діяльності парку, створеною розпорядженням міського голови М.В. Глухова  на виконання рішення міської ради. Він повідомив, що парк  культури «Придніпровський» було створено  у 1975 році, ( І черга – «Придніпровський», та ІІ черга – «Ювілейний»), загальна його площа складає близько 36 га. Безумовно, за 35 років свого існування «Придніпровський» потребує реконструкції та оновлення зеленого фонду, існуючі атракціони давно відпрацювали свій термін і потребують оновлення.  Сьогодні на це потрібні значні кошти,  яких в бюджеті міста, на жаль, немає. В той же час він наголосив, що проведена інвентаризація парків та скверів показала, що загальна  площа парку «Придніпровський» не змінилася, власником всіх споруд,  розташованих на його території, є комунальне підприємство. В літній період ці об’єкти здаються в оренду. Депутати взяли до відома звіт комісії з перевірки діяльності парку, вирішили передбачити при формуванні міського бюджету на 2010 рік фінансування Комплексної програми розвитку комунального закладу культури «Міський парк культури і відпочинку Придніпровський», затвердженої рішенням міської ради у грудні 2007 року, виконкому  доручили залучити інвесторів до реконструкції парку на умовах конкурсу.  Під час обговорення питання депутати вносили свої пропозиції щодо реанімування колишньої слави «Придніпровського» та прийняли рішення про створення ще однієї  тимчасової контрольної комісії з перевірки діяльності комунального закладу культури «Парк культури і відпочинку «Придніпровський».
Наприкінці пленарного засідання сесії, у різному, заступник міського голови Микола Порицький відповів на депутатські запити Андрія Погрібного та Валентина Стасюка щодо прибирання вулиць міста від снігу та підготовки до можливого підтоплення окремих районів. Заступник голови Автозаводської районної ради Григорій Брижаха  та начальник управління земельних ресурсів міськвиконкому Тетяна Дворова надали інформацію на депутатський запит Геннадія Алексеева.

Автор: www.kremen.mvk.pl.ua


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
25 лютого 2010, 10:11 | Кременчук | Політика
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації