Вхід | Реєстрація

Дубове буде з водою

Дубове буде з водою

Завершився минулий рік, а разом з тим і основні роботи в селі Дубове з проведення водопостачання. Селяни давно чекали цієї події.

На цю тему ми побесідували із безпосереднім виконавцем робіт — з виконробом Євгенієм,  бригадиром команди будівельників. Чоловік розповів нам, що його бригада зробила для села. Нагадаємо, проект, який був для дубівчан необхідний, називається «Будівництво системи водопостачання села Дубове». Його протяжність трохи більша 7 кілометрів. Кошторисна вартість робіт — 4 616 384 гривні. Фінансується за рахунок субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на формування інфраструктури ОТГ. Євгеній пояснив, що проектом ще передбачено будівництво 29 колодязів, башти 50 кубічних метрів висотою 18 метрів, нового насоса, огородженого майданчика. Усе це будівельники зробили. Єдине, що залишилося, — це встановити водонапірну башту і провести пусконалагоджувальні роботи й відновити дорожнє покриття. Це, як запевнив будівельник, виконається навесні. Також по всьому Дубовому будівельниками було встановлено 6 пожежних гідрантів.

До нашої розмови приєднався місцевий активіст, громадський діяч, депутат селищної ради Петро Сергієнко. Чоловік у всьому допомагав бригаді. Петро Григорович задоволений роботою хлопців. Він каже:

— Роботи виконані вчасно, згідно встановленого графіка. Прикро, що будівництво мережі водопостачання розпочалося пізніше, ніж планувалося. Але це були проблеми бюрократичного характеру, пов’язані з тендерами, які не залежать від виконавців робіт.

Семеро будівельників направило підприємство «Омега СК» (місто Дніпро), яке спеціалізується на будівельно–монтажних роботах. Зі слів виконроба Євгенія, вони дорожать своєю репутацією. Будівельники мають великий досвід у цій сфері. Майстри своєї справи. Кожен відповідально ставиться до своєї ділянки роботи. Зі свого понад 20-річного досвіду Євгеній зауважує, що 70 відсотків трубопроводів у країні знаходяться в аварійному стані.

— Треба міняти все, — констатує чоловік.

Так. Нам треба міняти не тільки системи водопостачання, а й споживацький менталітет, сформований за часи радянської доби. Ніхто, крім нас, не зробить наш край, громаду кращою.


Автор: Олена Маренич


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
10 січня 2019, 18:42 | Царичанка | Суспільство
1. orakul / 14 січня 2019, 12:22
"70 відсотків трубопроводів у країні знаходяться в аварійному стані." "Нам треба міняти не тільки системи водопостачання, а й споживацький менталітет, сформований за часи радянської доби" Чет-т логіка глючить. Оте що він пропонує міняти було збудоване в совку при споживацькому, як він каже, менталітеті. Але тоді був не споживацький менталітет, тоді був менталітет будівельників. А от зараз у молоді формують споживацький менталітет. Їй усе по барабану. Вона вибрала «Пепсі» й розбрелася по чужині. Так що треба було міняти не менталітет, він був нормальний. Треба міняти отаких підарів, які нічого не розуміють але лізуть у владу і дають поради. А ще, треба щоб вони більше не плодилися. Для цього й новий закон про кастрацію згодиться
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації