Вхід | Реєстрація

Максим Білаш став «Надією журналістики»

Максим Білаш став «Надією журналістики»

Хлопець отримав спеціальну відзнаку за участь в учнівському конкурсі журналістських робіт.
Під час поїздки журналістів Кобеляцького будинку дитячої та юнацької творчості в травні цього року на міжнародний фестиваль «Прес-весна на Дніпрових схилах» ми познайомилися з секретарем Національної спілки журналістів України та викладачем «Острозької академії» Віталієм Голубєвим. Він розповів про всеукраїнський конкурс учнівських творчих робіт «Я — журналіст». У вересні ми ознайомилися з положенням та тематикою конкурсу і вирішили взяти в ньому участь.
На конкурс відправили 4 роботи: «Моя школа» (Єлизавета Карпенко), «Наш екопарк» (Інна Козько), «Заробітчанка» (Максим Білаш) та «Волонтери міста» (Вікторія Детюк), відеоробота «Наш парк» (гурток «Журналістика»).

На початку грудня, просто під час нашого заняття, до керівника гуртка Олени Володимирівни зателефонував пан Віталій і повідомив довгоочікуваний результат. Великою несподіванкою для нас стала перемога наймолодшого учасника Максима Білаша.

Як з’ясувалося, на конкурс було подано 850 робіт з 24 областей України. Серед 18 переможців він одержав спеціальну відзнаку в номінації «Надія журналістики». Його есе «Заробітчанка» — це твір про маму його друга, яка поїхала на заробітки до чужої країни, залишивши свою родину. Така проблема є нині досить популярною, адже через малооплачувані роботи в Україні велика кількість людей їде за кордон, щоб заробити на краще життя.

На церемонію нагородження, що проходила 14 грудня в Києві, у конференц-залі Національної спілки журналістів України, у силу обставин Максим не потрапив. Та нагорода знайшла свого власника напередодні Нового року. На новорічному ранку в Будинку дитячої та юнацької творчості Дід Мороз і Снігуронька вручили Максиму відзнаку, подарунок — дитячу книгу «Книга добра» та солодощі від організаторів конкурсу.

Тож вітаємо нашого юного переможця та бажаємо подальших успіхів у журналістській справі!


Автор: Єлизавета КАРПЕНКО, вихованка гуртка «Журналістика»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації