Вхід | Реєстрація

У лікарні стане менше стоматологів

У лікарні стане менше стоматологів

До редакції надійшла інформація про те, що в Кобеляцькій центральній районній лікарні має відбутися грандіозне зменшення робочих місць, аж до закриття поліклінічного відділення. Оскільки повідомлення про це ми отримали із неофіційних джерел, то одразу звернулися за коментарем до головного лікаря ЦРЛ Володимира Казирода.

Володимир Олексійович спростував повідомлення про закриття поліклініки і дещо роз’яснив ситуацію. Він розповів, що зараз адміністрація лікарні проводить реорганізацію задля перетворення закладу в неприбуткове підприємство. Процес має завершитись через два місяці.

Зараз ніяких скорочень штату, за виключенням стоматологів і лаборантів у деяких селах, не відбувається. Володимир Казирод роз’яснив:

— Держава не має змоги забезпечувати всім необхідним нині працюючих стоматологів, більшість із яких, до речі, мають власну приватну практику. У лікарні ці фахівці працюють на половину або чверть ставки. Тому зараз ми залишаємо три повні робочі місця. Це — дитячий стоматолог, лікар загальної практики і хірург, який надаватиме невідкладну допомогу. Щоправда, хірургів буде таки двоє, вони прийматимуть пацієнтів по черзі. Усім іншим стоматологам ми пропонуємо створити на базі ЦРЛ своє комунальне підприємство. Ми їм залишаємо як кабінети, так і устаткування. Але податки вони будуть сплачувати самостійно. Як і платитимуть за комунальні послуги.

Також Володимир Казирод розповів, що будуть скорочені посади лаборантів у таких селах, як Придніпрянське та Орлик. Він пояснив:

— От давайте розмірковувати разом. Зараз ПМСД отримало легковий автомобіль «Сітроен» для доставки аналізів та вакутаймери. Окрім того, у обов’язки лікарів первинної ланки входить і проведення тестів. Вони братимуть кров, а в лабораторії ЦРЛ наші фахівці робитимуть біохімічні та інші дослідження. Тобто, нинішні лаборанти фактично дублюватимуть функції інших медиків. Лаборанти лишаться в Біликах, Світлогірському та Бутенках.

Володимир Казирод пообіцяв і в подальшому оперативно реагувати і надавати коментарі щодо будь-якої інформації, пов’язаної з темою медицини та реформування цієї галузі.


Автор: Ігор ФІЛОНЕНКО, «ЕХО»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
13 січня 2019, 09:48 | Кобеляки | Спорт і здоров'я
1. orakul / 14 січня 2019, 12:30
" адміністрація лікарні проводить реорганізацію задля перетворення закладу в неприбуткове підприємство" Ну так нах тоді рехформа? Тут же хтось вже розказував, що тепер буде не мебична допомога, а медична послуга. Послуги надають заради заробітку, а тут на тобі - неприбуткове. З другого боку, а що, раніше воно було прибуткове? Знову логіка глючить? Де тут прохвесор із Білорусі? Ну а стоматологів і правда треба скорочувати. Нах вони нужні. У кого гроші є той і в Ізраілі зуби підрихтує. А у кого грошей нема, то нах їм ті зуби. Все вірно роблять. Слава Україні
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ
Останні коментарі

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації