Вхід | Реєстрація

Зима триватиме ще майже чотири місяці

Зима триватиме ще майже чотири місяці

Точно спрогнозувати погоду на весь рік вперед дуже складно. І професійні синоптики зазвичай за подібні прогнози не беруться або роблять їх вкрай розпливчастими. Натомість народні синоптики і кліматологи зробили прогноз погоди на увесь 2019‑й рік.

 

Якими будуть січень і лютий

Кліматологи зазначають, що зима не стане аномально холодною. Якщо на півночі країни все вкрите снігом, то в південних регіонах опади будуть помічати рідко. У другій половині січня, можливо, повернеться холод. У цей період температура може опускатися до мінус 10–15 градусів. У кінці січня синоптики чекають на чергове потепління, а ось лютий буде холодним і сніжним. Крім того, лютневі морози супроводжуватимуться сильним вітром.

 

Весна прийде наприкінці квітня

Як і минулого року, сніг буде покривати значну частину країни майже до квітня. Згідно з народними прикметами, у роки, коли Великдень приходить пізно, холод тримається довго. Великдень у 2019 році святкується 28 квітня. Найвищою температурою в березні буде 9–10 градусів тепла. Тепло різко змінить холод у кінці квітня. А до літньої температури 20–23 градуси можна готуватися вже в середині травня.

 

Одним спека, іншим — дощі

На півдні країни літо буде традиційно спекотним і задушливим, а на решті території — м’яким і помірним. Щоправда, у червні на заході і півночі України можуть бути затяжні дощі, а також кілька хвиль похолодань. Липень та серпень будуть теплими. На півдні дощі будуть рідко. На море найкраще їхати ближче до серпня, коли опади мінімізуються, а температура буде стабільно близько 30 градусів.

 

Сіра осінь настане лише у листопаді

У вересні ще можна буде ходити в літньому одязі. Весь місяць температура буде не нижчою від 18–20 градусів. Крім того, синоптики прогнозують відносно суху осінь, аж до кінця жовтня. На початку листопада розпочнеться справжня сіра осінь з опадами і холодами, температура буде близько 5–8 градусів тепла. А ось на півночі ближче до грудня українці побачать перший сніг та заморозки.


Автор: За матеріалами інтернет-видань


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
12 січня 2019, 11:45 | Полтавщина | Суспільство
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ
Останні коментарі

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації