Вхід | Реєстрація

Близько 10 000 000 мають «вкатати» в селищні дороги

Близько 10 000 000 мають «вкатати» в селищні дороги

На останній сесії Новосанжарської селищної ради, що відбулась 20 грудня, депутати затвердили Програму соціально-економічного, культурно-мистецького розвитку та охорони навколишнього природного середовища громади на 2019 рік.

Потрібно зазначити, що на виконання пунктів, зазначених у документі, впливають різні фактори. Зокрема, наявність необхідних коштів, першочерговість і тому подібні. Протягом року виконавчий комітет може вносити зміни та доповнювати Програму із подальшим затвердженням на сесії селищної ради. Усі заходи, передбачені в документі, фінансуватимуться за рахунок бюджету громади, субвенцій із обласного і державного бюджетів та інших джерел, не заборонених законодавством.

Орієнтовна сума, що зазначена в Програмі, становить 16 087 793 гривні. Ці кошти скерують на освітлення населених пунктів, дорожнє покриття, централізоване водопостачання, об’єкти дошкільної та шкільної освіти, заклади культури та інші напрямки. Усього Програма складається з дев’яти розділів.

Отож, що планують ремонтувати і розвивати селищні депутати в цьому році.

На заходи з благоустрою спрямують майже 1 900 000 гривень. За кошти із селищного бюджету придбають дитячі ігрові майданчики (150 000), вуличні тренажери (70 000), спортивне обладнання в Зачепилівку (50 000), камери відеоспостереження (60 000) та кабіну для міні-трактора (50 000). А от державну субвенцію в сумі 1 500 000 гривень, що має надійти на соціально-економічний розвиток, селищні обранці хочуть використати для капітального ремонту дорожнього покриття на території картодрому, який розташований в Нових Санжарах по вулиці Центральна, 105/16.

Фактично 500 000 витратять на освітлення вулиць. Реконструкція вуличного освітлення в селищі запланована по провулках Комунальному, Ювілейному, Гостинному, Пушкіна, вулицях Івана Носенка і Зарічанській (І частина); у Зачепилівці — по вулиці Миру (І частина).

У 2019 році Новосанжарська селищна рада буде лише капітально ремонтувати дороги. На капремонт направлять більше 9 600 000 гривень. Щоправда, із цієї суми 540 000 передбачені з селищного бюджету, левова частка — державна субвенція. Якщо відповідна сума з’явиться в бюджеті громади, то в Нових Санжарах капітально відремонтують вулиці Незалежності, Ветеринарну, Центральну, Садову, Першотравневу, Надії, Курортну, Маджарянську, Соснову Рощу, Пролетарську, провулки Тракторний, Курортний і Ярмарковий.

На розвиток системи централізованого водопостачання депутати передбачили 345 000 гривень. Капітальний ремонт вуличного водогону проводитимуть у селищі по провулках Робітничому, Рибальському, Ярмарковому, вулицях Набережній, Шота Гогорішвілі.

Також у цьому році тепліше і затишніше стане в новосанжарських дитячих садках «Лелеченька» і «Сонечко». На капітальний ремонт дошкільних закладів освіти витратять близько 2 900 000 гривень, де кошти селищної ради — 265 000.

За виготовлення містобудівної документації Зачепилівки (генеральний план) з бюджету громади заплатять 150 000 гривень, а за розробку проекту землеустрою щодо встановлення меж Нових Санжар — 100 000.
Крім того, депутати хочуть відремонтувати в Нових Санжарах будівлю гуртожитку по вулиці Шевченка, 22/14. Для цього в Програму заклали 30 000 гривень.

Оскільки, зі слів селищного голови Інни Коби, культурно-масові заходи тепер проводитимуть працівники Зачепилівського будинку культури, їм виділили 200 000 гривень для придбання сучасних музичних інструментів, звукової апаратури та костюмів.


Автор: Олександр ДІДЕНКО, «ЕХО»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
11 січня 2019, 15:50 | Нові Cанжари | Фінанси
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації