Вхід | Реєстрація

Педофілів будуть каструвати

Педофілів будуть каструвати

Кореспонденти тижневика дізнавались думку громадян із приводу підготованого депутатами законопроекту щодо повнолітніх, котрі вступають у статевий контакт з особою, яка не досягла статевої зрілості.

 

Саджати на 20 років, а за повторний рецидив — каструвати

У травні минулого року Верховна Рада посилила покарання за педофілію, підтримавши закон про посилення відповідальності за статеві відносини з дітьми та їх сексуальну експлуатацію. Тепер повнолітня людина, котра вступила в статевий контакт з особою, яка не досягла статевої зрілості (16 років), буде покарана обмеженням волі на строк до п’яти років або позбавленням волі на той самий строк.
У липні велика група депутатів зареєстрували законопроект, яким пропонується захистити дітей від статевих злочинів, а також ввести кастрацію для педофілів.

Законопроектом передбачається створення Єдиного реєстру осіб, засуджених за злочини проти статевої свободи та недоторканості малолітньої чи малолітнього. Право на отримання інформації з реєстру матимуть керівники навчальних закладів, закладів охорони здоров’я та інших установ, які надають медичні, освітні, соціальні послуги малолітнім. Також планується посилення відповідальності за злочини, вчинені проти статевої свободи та недоторканості неповнолітніх.

Зокрема, збільшити термін позбавлення волі за зґвалтування з особливо тяжкими наслідками або зґвалтування малолітніх до 20 років і ввести довічне за повторні рецидиви. Щоправда, відносно цього пункту ще проводяться дискусії, оскільки є пропозиція обмежитися 15 роками плюс довічне.

Крім того, депутати хочуть посилити відповідальність педофілів аж до хімічної кастрації. Згідно із законопроектом, хімічна кастрація може застосовуватися тільки до осіб, хворих на педофілію. Факт хвороби підтверджує психіатр. Тому законопроект розділяє осіб, засуджених за статеві злочини проти дітей, на дві групи: здорові і хворі на педофілію. Здорові будуть відбувати покарання згідно з вироком. А хворі на педофілію матимуть можливість частину терміну покарання добровільно замінити хімічною кастрацією.

У грудні в засобах масової інформації з’явилося інтерв’ю народного депутата Борислава Розенблата. Нардеп розповів, що законопроект, який передбачає добровільну хімічну кастрацію педофілів, хочуть доповнити змінами, що будуть передбачати примусову кастрацію, у разі повторного вчинення сексуальної наруги над дитиною.

Розенблат сказав:

— До другого читання ми вже планували такий крок: якщо це вже другий раз, то буде примусова кастрація. Людина, у якої дійсно хвороба, вона налаштована на скоєння злочинів і для неї буде примусова. Думаю, що ми посилимо відповідальність вже між першим і другим читанням. Я підтримую примусову кастрацію.

За його словами, близько 70 відсотків педофілів повторно вчиняють злочин.

Він додав, що практика хімічної кастрації існує в багатьох європейських країнах. Законопроект пройшов стадію комітетських слухань і готується до першого читання.

До речі, примусова кастрація використовується у Польщі, деяких штатах США, Казахстані, Німеччині, Індії, Канаді, Китаї, Чехії, Швейцарії, Японії та Швеції.

 

Чим серйозніша міра покарання, тим менше педофілів

Кореспонденти тижневика поцікавились у жителів міста, яка міра покарання має застосовуватись до педофілів та чи доцільно застосовувати примусову хімічну кастрацію за рецедиви.

Загалом у опитуванні взяли участь тридцять респондентів. Усі вони погоджуються з тим, що обмеження волі необхідно замінити ув’язненням. Щодо терміну покарання думки опитаних розійшлися.

Павло:

— Така людина не повинна жити серед цивільного населення. Її треба ізолювати від суспільства. Моя думка — лише довічне ув’язнення. Адже якщо за допомогою одних медикаментів педофілу знижуватимуть статевий потяг, то інші ліки можуть відновити вироблення статевих гормонів. І знайдуться ті, хто зароблятиме на цьому.

Ольга:

— Якщо доведено, що дорослий розбещував дитину, то я за те, щоб його жорстко покарали. За повторні злочини — аж до кастрації. Адже наша молодь надзвичайно рано починає жити статевим життям. І часто воно розпочинається не з однолітками, а з дорослими. Якби відповідальність за педофілію була серйозною, подібні  випадки скоротилися б у рази.

Євген:

— На цьому неповнолітні дівчата можуть добре заробити, маніпулюючи своїм дорослим партнером. Що таке 5 років обмеження проти 20 позбавлення. Не одну тисячу можна «викачати» з чоловіка, якого звинувачують у педофілії. З іншого боку, доросла людина десять разів подумає, чи потрібен їй секс з неповнолітньою, якщо за це йому світить такий строк. Що ж стосується людей, які розбещують діток, знімають статеві акти на відео, їх однозначно потрібно каструвати.

Василь Васильович:

— Треба правильно розмежовувати, чи 15‑річну дівчину розбещували, чи вона добровільно вступила в статевий акт. Коли ж ідеться про сексуальну експлуатацію дітей, я б кастрував таких дорослих. Навіщо саджати педофіла на все життя до в’язниці, а потім утримувати його за державні кошти?


Автор: Олександр ДІДЕНКО, «ЕХО»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
13 січня 2019, 15:15 | Полтавщина | Цікаве


1. Rety / 13 січня 2019, 16:48
Зразу два кірпіча і до побачення
2. orakul / 14 січня 2019, 12:09
Та тут нічому радіти. Усі закони прийняті оцією гідно. гейропейсько владою направлені проти українців і пора б в же це зрозуміти. Усі рехформи спрямовані проти українців. Це на перший погляд цей закон наче правильний, а далі буде.. Далі будуть вас усіх каструвати, крім обраних. Обраних будуть обрізати. До речі, сьогодні велике свято всіх свідомих українців - Обрізання Гоподнє. Тож із святом усіх вас, а особливо свідомих патріотів борців за світле майбуття і творців революції гідності. Кастрація - це дуже хороша справа. Українці так робили з биками, перетворюючи їх на волів. Віл - це ж таке нам рідне і знайоме. Якщо хто не зна, то віл - це була така робоча скотина у українців, чумаки ще на них у Крим по сіль їздили. Але не все ж і українцям панувати над скотиною. Прийшов час і ураїнців перетворити в скотину. Як переконливо показує час, вони ні на що більше й не здатні. Слава Україні.
3. Maksym / 14 січня 2019, 15:56
Чергова дурна калька російського законодавства.
Якшо людина хвора на голову, то її потрібно хай примусово але лікувати. А якщо це мерзота при здоровому глузді, то для таких у нас тюрми понабудували.
4. Maksym / 14 січня 2019, 15:57
2.orakul
«Слава Україні.»

Героям слава!
5. orakul / 14 січня 2019, 16:23
3.Maksym
«Якшо людина хвора на голову, то її потрібно хай примусово але лікувати. А якщо це мерзота при здоровому глузді, то для таких у нас тюрми понабудували.»

Напрочуд тверезо ти став розсуждати. Тільки до чого тут російське законодоаство? Російське законодавство, як і українське - калька із юдейських інструкцій. Але росіяни, вони ж тупі, їх можна зрозуміти, а от ви - розумні. Як же таке сталося? Виходить, що ви такі самі фіноугри й буряти, або й ще пришелепуватіші.
6. Maksym / 14 січня 2019, 16:49
5.orakul
«Напрочуд тверезо ти став розсуждати.»

Та й у вас словоблудіє нікуди не поділося.
7. alist / 15 січня 2019, 13:35
2.orakul
«Та тут нічому радіти. »

Ого як тебе ця тема збудоражила, чого б це? Подозрітєльно.
3.Maksym
«А якщо це мерзота при здоровому глузді, то для таких у нас тюрми понабудували.»

Не знаю як ти, а я не хочу за свій рахунок платити за содєржаніє педофілів в тюрмах. Чи ти думаєш, вони там за свій кошт сидять, ні ми ці рахунки оплачуємо.
5.orakul
«Російське законодавство, як і українське - калька із юдейських інструкцій.»

Може по тобі дисертацію забабахати? Получу Нобелівську премію з психіатрії. Така то мішанина в голові.
8. orakul / 15 січня 2019, 15:59
7.alist
«Подозрітєльно.»

Нічого подозрітєльного. За вас переживаю.
7.alist
«Не знаю як ти, а я не хочу за свій рахунок платити за содєржаніє педофілів в тюрмах. Чи ти думаєш, вони там за свій кошт сидять, ні ми ці рахунки оплачуємо.»

При товаришу Сталіну вони ліс пиляли а не сиділи за чийсь рахунок. Колонія - це виробництво. А якщо тупо сидіти в камері, то таки да, накладно. А з іншого боку, якщо їх каструвати, так це ще ні про що не говорить. Зараз вАще «класика» не в моді, чи не в тренді. Так що ти їм хоч вАще повідрізай, Вони щось нове придумають.
7.alist
«Може по тобі дисертацію забабахати? Получу Нобелівську премію»

Забабахай. Я тобі ще й підсоблю. А у нас буде свій Нобелівський лауреат. Уявляєш?! А то одні якісь паршевлюки та свідомі.
9. orakul / 15 січня 2019, 19:35
7.alist
« а я не хочу за свій рахунок платити за содєржаніє педофілів в тюрмах»

От, як то кажуть на ловця і звір біжить. Попалося гарне відео в тему. Монтянша віша лапше пересічним і наїзджаеє на журналістів з приводу цього закону, кажучи, що закон потрібен. Ясно, що Монтянша така ж грантоїдка, як і тіЮ кого вона критикує. Але відео спеца по крмінальним справам таки корисне для розуміння суті. От вона в кінці відео говорить: "Даже не сомневайтесь, что несмотря ни на какие расписки, доказательства и все остальное, если вас захотят посадить за изнасилование, то вас посадят, даже если вы не прикасались к жертве.." А теперь внимание для имеющих рабочие мозги, может й у тебе вони є. Уявляй ситацію, що тебе таки привлікли і таки кастрували "по ложному обвинению". А це реально. Монтян правда розказує про те, що дехто із її клієнтів таки добився правди і його таки випустили і виправдали. Може й тебе, наприклад, виправдають, але...... ну, докумекав? Як казав Попандопола, "сделаешь дырку, потом не заштопаешь" А тут ще й була пропозиція дві крипичини взяти.
10. orakul / 15 січня 2019, 20:09
А ссилку забув. Звиняйте.Посилання на www.youtube.com
11. alist / 15 січня 2019, 20:48
8.orakul
«При товаришу Сталіну вони ліс пиляли а не сиділи за чийсь рахунок.»

Ага, а ще рили нікому не нужні канали, строїли залізничні дороги в тайгі і на Сєвері, які вели з нікуди в нікуда, і які закинули на слідуючий день після смерті вусатого. Офігеть яка нужна для економіки річ.
9.orakul
«Як казав Попандопола, "сделаешь дырку, потом не заштопаешь"»

Та ти не переживай, я потурбувався і найшов в інтернеті більш подробно про це -

Співавтор законопроекту, юрист Анна Маляр розповіла, як і на яких підставах до злочинців буде застосовуватися дана процедура:
“Хімічна кастрація, відповідно до законопроекту, застосовується тільки до осіб, які мають діагноз педофілія. Психіатр повинен дати висновок. Це будуть вирішувати не юристи, адвокати і прокурори, а лікарі”, – повідомила вона.

Маляр спростувала міф про те, що хімічна кастрація назавжди позбавляє людину статевих функцій:
“Це не так. Хімічна кастрація – це укол речовини, що діє протягом 2-3 місяців, і як тільки завершується цей термін, функції відновлюються. Наприклад, якщо в європейській країні суд призначає хімічну кастрацію на певний термін, то термін закінчується, і дія речовини теж. Якщо це кілька років, тоді необхідно в певних умовах установи охорони здоров’я здійснювати цю маніпуляцію”.

Так шо ти Оракул не переживай, ніхто нічого тобі тупором не відрубуватиме.
12. orakul / 15 січня 2019, 22:03
11.alist
« строїли залізничні дороги в тайгі і на Сєвері, які вели з нікуди в нікуда»

Ти якоїсь свідомої херні надивився і дуркуєш. Товариш Сталін робив все правильно. Посилання на www.youtube.com

11.alist
« Це будуть вирішувати не юристи, адвокати і прокурори, а лікарі»

Ну ти розсмішив, блін. Лікарі будуть робити те, що їм скажуть. Ти думаєш, що вони зараз не бачать, що половину країни треба на дурку відправляти? А хоч один це питання піднімає? мовчать, як у рот води набрали, а в деяких так і в самих криша поїхала.
11.alist
«Так шо ти Оракул не переживай»

Та я за таких як ти переживаю. Бо ви ж головою не думаєте, що вам не скажуть, так ви відразу і Слава Україні. Вже від колись багатої країни нічого не лишилось
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації