Вхід | Реєстрація

Прийшла зима — чекай падінь

Прийшла зима — чекай падінь

Прийдешня зима порадувала українців рясними снігами, але разом з тим і нестійкою погодою. Майже кожного дня на нас очікують то морози, то, навпаки, потепління. Звичайно, мінливість зими відображається на стані здоров’я людей. Під час ожеледиці відбувається велика кількість травмувань. На жаль, від цього ніхто не застрахований. Населенню лише залишається прислухатися до порад медиків та старатися максимально себе убезпечити від падінь у зимову пору.

У період з грудня минулого року і до часу написання матеріалу на території Приорілля від нестійкої зимової погоди постраждало 107 чоловік. Найбільше травм отримали жителі Царичанської громади. У основному, це — переломи кінцівок (39 випадків). У Могилівській і Китайгородській ОТГ від аналогічних травм постраждало по 10 чоловік, у Ляшківській — 4. На другому місці травмувань стоять забої. З такими травмами до лікарні звернулися з Царичанської громади 10 хворих, Ляшківської і Могилівської — по 2, Китайгородської — 4. У однієї людини від невдалого падіння сталася черепно–мозкова травма. Також до лікарів звернулися 6 громадян із сіл Цибульківка та Новопідкряж, які з різних причин отримали травми. Крім того, людина з Могилівської громади травмувалася внаслідок ДТП.

Таку інформацію нам надала заступник головного лікаря з медичного обслуговування населення Царичанської центральної лікарні Людмила Рябчук. Людмила Олександрівна також нам розповіла про те, як функціонує в лікарні пункт обігріву. За цей період на пункт звернулося 4 громадянина. У основному, зі слів лікарки, це  люди, котрі не мають домівки або знаходились у стані алкогольного сп’яніння. Таких людей «підбирає» швидка допомога. У лікарні їх годують, приводять в охайний стан. Крім того, у цих громадян беруть лабораторні аналізи, їм назначають рентген. У разі виявлених патологій, залишають для обстеження і лікування в лікарні. Медики застерігають людей, у разі виникнення будь-якої непередбачуваної ситуації, звертатися на пункт обігріву. Там людину обігріють, дадуть гарячого чаю і нададуть першу медичну допомогу.


Автор: Олена Маренич


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
18 січня 2019, 11:31 | Царичанка | Суспільство
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації