Вхід | Реєстрація

«Доступні ліки» є в чотирьох аптеках

«Доступні ліки» є в чотирьох аптеках

16 січня в Кобеляках знову можна отримати чи придбати медикаменти, включені до переліку державної програми «Доступні ліки».

Про це редакцію повідомила Любов Коломієць, головний лікар ПМСД. Вона розповіла, що на здешевлення медикаментів із держбюджету отримано 222 600 гривень. Ця сума має бути використана в першому кварталі поточного року. Процес заключення договорів між ПМСД, аптеками і райдержадміністрацією практично закінчився. Медикаменти за програмою «Доступні ліки» можна буде отримати чи придбати за зниженою ціною у чотирьох аптечних закладах міста Кобеляки. Це — звична для всіх комунальна аптека №146 від «Полтавафарм», аптека «Прана», що на площі Перемоги, аптека від «Факультет Фарм» (поряд із готелем «Ворскла»), аптека ПП «Гелаксі Фарм» (поряд із центральною лікарнею, на іншому боці вулиці Шевченка).

Зараз процедура оформлення документів для того, щоб аптечний заклад міг працювати з медикаментами за державною програмою, є дещо громіздкою. Вона потребує заключення аж трьохстороннього договору. Лікарі первинної ланки медикаменти виписують за рецептами, аптеки видають, а гроші закладам виплачує райдержадміністрація.

Із 1 квітня процедура має змінитися. Аптеки будуть напряму заключати договори з Національною службою здоров’я України. Звідти й отримуватимуть кошти.

А ось ситуація із забезпечення хворих, перш за все тих, хто потерпає від онкологічних хвороб, безкоштовними знеболювальними препаратами залишається далекою від нормальної. За словами Любові Коломієць, гроші на ці потреби в минулому році виділяли з районного бюджету. Цих коштів було достатньо, аби видати рецепт на безкоштовні знеболювальні препарати практично всім, хто цього потребує.

Зараз же, станом на початок 2019 року, ситуація з фінансуванням залишається невизначеною. Медики і до сьогодні не знають, на яку суму з бюджету можуть розраховувати, щоб видати рецепт на отримання безкоштовних ліків. Любов Коломієць висловила сподівання, що вже наступного тижня ситуація проясниться. І пообіцяла поінформувати про це редакцію, а ми, у свою чергу, — наших читачів.


Автор: Ігор ФІЛОНЕНКО, «ЕХО»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
22 січня 2019, 09:12 | Кобеляки | Спорт і здоров'я
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації