Вхід | Реєстрація

У Бутенках збудують Сквер Героїв

У Бутенках збудують Сквер Героїв

Меморіальний комплекс з’явиться на прохання місцевих жителів.

У понеділок на сторінці "Слово Бутенківської громади", було опубліковане повідомлення про новобудови, що мають цього року з’явитись у Бутенках.

Згідно з планом соціально-економічного розвитку, прийнятого депутатами сільської ради, заплановане будівництво паркових зон (парку, скверу та зони відпочинку) та меморіальних комплексів.

Таке рішення депутати прийняли після численних звернень громадян. Місцеві жителі пропонували закласти паркові зони саме в Бутенках, оскільки населений пункт є центром громади. Пропозиції надходили від громадських об’єднань, окремих громадян та депутатів про встановлення пам’ятних місць, аби увіковічнити пам'ять про земляків, учасників ліквідації аварії на Чернобильській АЕС, воїнів-інтернаціоналістів та військових, які захищають східні кордони країни.

Робоча назва об’єкту — Сквер Героїв мають відкритий у Бутенках по вулиці Полтавська.

У сквері встановлять пам’ятні знаки чорнобильцям, воїнам-афганцям та атовцям. Також з’явиться узагальнюючий пам’ятник .

Зараз кілька проектів знаходяться на стадії обговорення та проектування.


Автор: Олександр ДІДЕНКО, «ЕХО»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook


1. Чудо Юдо / 23 січня 2019, 14:24
Судячи із плану на зображенні, це буде або пам’ятник загиблим (а-ля радянський Воїнам Світової Війни), або міні-кладовище...
2. orakul / 23 січня 2019, 16:22
1.Чудо Юдо
«а-ля радянський Воїнам Світової Війни»

А що тобі радянські воїни зробили? Їх вже й без тебе викреслили із історії. І цей памятник лишнє тому підтвердження, бо тут про них і не згадують. І як взагалі можно суміщати несумісне? Тут і афганці, і чорнобильці, і вояки на Сході. Ну це якби поствили спільний памяник УПА і воїнам Радянської армії.
3. Чудо Юдо / 23 січня 2019, 20:07
2.orakul
«А що тобі радянські воїни зробили?»

Нічого не зробили, я на них нічого поганого не пишу. І про пам’ятники радянські їм нічого поганого не пишу. Просто стиль їхній явно виражений і цей меморіал (ой, вибачте, сквер) схожий
4. Filon / 24 січня 2019, 09:21
Наперед прошу вибачення у людей, яких можливо ображу своїм порівнянням. Але судячи із представленого тут варіанту скверу, його необхідно одразу розміщати на цвинтарі. Я колись писав, що українцям притамання якась незрозуміла некрофілія. Вони скрізь хочуть розміщувати могили, меморіали та інші нагадування про смерть та власні поразки І ніяк не можуть зрозуміти, що весь нормальний світ живе і радіє життю. І памятники установлює відповідні.
5. orakul / 24 січня 2019, 10:20
4.Filon
« Я колись писав, що українцям притамання якась незрозуміла некрофілія.»

Думаю, що то не українцям некрофілія притаманна. Українцям притаманна безмозглість, або щоб мягче, то пофігізм. Що їм підсунуть архітектори-некрофіли нащадки будівельників пірамід, те українці й ковтають. По задумках тих «архітекторів» нам наставили у кожному населеному пункту хрестів ну тіпа наче память про голодомор. А може нагадування про новий голодомор. І у цьому комплексі повно наперід закладеного символізму, та тільки то вже інша історія
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації