Вхід | Реєстрація

У Кобеляках до Дня Соборності провели флешмоб «Україна — єдина!»

У Кобеляках до Дня Соборності провели флешмоб «Україна — єдина!»

22 січня в Кобеляках відбулись урочистості з нагоди відзначення 100-річчя з дня проголошення Акту возз’єднання Української Народної Республіки та Західноукраїнської Народної Республіки.

Цього дня в залі засідань райдержадміністрації зібралось чимало гостей. Серед них родини загиблих військовослужбовців, школярі, громадськість.

Розпочинаючи урочистості, ведучі запросили присутніх переглянути відеосюжет і поринути в історичний екскурс утвердження нашої держави, починаючи від далекого 1919 року і до сьогодення.

Учасники заходу вклонились пам’яті українських звитяжців: Героїв Небесної Сотні та Героїв-військовослужбовців, які відстоюють незалежність та територіальну цілісність нашої держави.

До присутніх звернулася голова райдержадміністрації Таміла Шевченко та голова районної ради Володимир Кішінський.

 — У нелегкий для нашої країни час ми усвідомлюємо, що тільки в єдності наша сила, — сказала голова РДА. — Вірю, що територіальна цілісність України, скріплена кров’ю мільйонів незламних борців, навіки залишатиметься непорушною.

Після цих слів очільники району вручили відзнаки Президента України «За участь в антитерористичній операції» (посмертно) батькам  Олега Бокоча та дружині Юрія Олійника. Пам'ять загиблих військовослужбовців учасники заходу вшанували хвилиною мовчання.

Насамкінець, присутніх запросили пройти до пам’ятника Тарасу Шевченку для покладання квітів та участі у флешмобі єдності.

Школярі тримали в руках великі синьо-жовті літери з написом «Україна — єдина!» та Державні Прапори України, тим самим підкреслюючи, що ми єдиний та незалежний український народ.


Автор: прес-служба Кобеляцької РДА


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
1. Седой / 23 січня 2019, 14:14
Розпочинаючи урочистості, ведучі запросили присутніх переглянути відеосюжет і поринути в історичний екскурс утвердження нашої держави, починаючи від далекого 1919 року і до сьогодення
Интересно бы посмотреть... А советский период вошел в сюжет?
2. orakul / 23 січня 2019, 16:37
1.Седой
«Интересно бы посмотреть... А советский период вошел в сюжет?»

Об этом умышленно умалчивают. Естественно, что не вошел, а если и вошел, то со сплошным негативом. Оно и без советского периода тут "смешались в кучу кони, люди.." Хоть та злука была лишь на бумаге, так как 5 февраля Киев был уже взят Красной армией, а летом ЗУНР была захвачена Польшей, но все таки то было объединение, хотя и фиктивное. А сейчас вся деятельность власти направлена на разъединение. Ну не цинизм. Умышленно делят страну по вере, по мове, по истории и кричат «Україна — єдина!»
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації