Вхід | Реєстрація

Воду освятили, у річці скупались

Воду освятили, у річці скупались

19 січня кобелячани і новосанжарці зібралися біля річки Ворскла, аби відзначити Водохреще.

 

Купання перетворюється на флешмоб

За останні декілька років традиція пірнати в крижану воду набула величезної популярності. Купаються всі: і дорослі, і малі. Особливо цю традицію підтримує молодь. Щоправда, роблять вони це не з релігійних переконань, а, швидше, за прикладом інших.

Адже більшість із купальників навіть не відвідують храм Божий, хіба що ходять святити паску. Та головне для них не релігія, а флешмоб. Оскільки кожен поважаючий себе купальник обов’язково має зняти на відео процес пірнання у воду, зробити кілька фото до і після купання, а потім викласти все це в соціальні мережі.

Якщо сумніваєтесь, перевірте історію в соцмережах за минулі вихідні. Ви там навряд чи побачите світлини людей, які прийшли на службу в церкву. Ні, лише напівоголені тіла на снігу.

У давнину на Водохреще люди каялися, просили в Бога прощення, після чого занурювалися у воду. Цим віруючий доводив, що готовий іти за Христом. Тому, якщо ви купаєтесь у ополонці, то треба це робити з вірою, очищаючи душу і тіло.

 

Санжари і Світлогірське підготувались краще

19 січня в Нових Санжарах святкова літургія відбулася в храмі Преображення Господнього та у Свято-Троїцькому храмі.

Освячення води проходило на центральному пляжі, поряд із Ворсклою. О 10‑ій годині його провів отець Євгеній, а в 12:30 — отець Олексій.

Після освячення всі бажаючі занурились у річку. Потрібно віддати належне працівникам селищної ради за достойну організацію. Територія пляжу та стоянка для автомобілів була очищена від снігу. Купальники спускались у воду зручними дерев’яними сходами, обладнаними перилами. Усіх бажаючих пригощали чаєм і солодощами.

Хоча і в цій бочці меду була ложка дьогтю. Так як тротуари на мосту через Ворсклу ніхто не почистив від снігу, десятки пішоходів ішли проїжджою частиною.

У Світлогірському Водохреще традиційно відзначили на базі відпочинку «Берег». Одні відвідувачі купались у річці. Хто не налаштувався на крижану воду, той обрав для себе басейн із підігрівом. Місцеві кухарі потурбувались про те, аби ніхто з гостей не залишився голодним.

Кобеляцька міська рада анонсувала про освячення води біля Ворскли ще в грудні. Тільки з організацією не справилась. Місця для паркування авто не були розчищені. Спуск до річки ніхто не посипав і всі транспортні засоби щоразу буксували. Ополонку вирубали, але зовсім не підготували місце для охочих пірнути в неї.

Освячення води провели Георгій Момоход та Василь Сверлович. Польову кухню організував Андрій Ященко.

Ледь не Меккою для купальників став пляж Заїки. Там місцеві жителі більше потурбувались про бажаючих скупатись.


Автор: Олександр ДІДЕНКО, «ЕХО»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
1. Sedoy / 24 січня 2019, 15:56
лише напівоголені тіла на снігу (к). Сказывается влияние толерантной Гейропы... В прошлом году таких дівчин фото выставляли, а теперь только хлопці... :))). А дє прапор України и УПА??? Негаразд...
2. orakul / 24 січня 2019, 19:30
1.Sedoy
«А дє прапор України и УПА???»

Замотались, не до прапора. Сейчас Томос в головах. С ним просыпаются, с ним и спать ложатся.
3. Beri Mor / 24 січня 2019, 19:52
2.orakul
«Сейчас Томос в головах.»

До речі,в новоявленій Петиній церкві каструлі на вході знімають?
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації