Вхід | Реєстрація

У Нових Санжарах з’явиться нова комунальна установа

У Нових Санжарах з’явиться нова комунальна установа

На останній минулорічній сесії Новосанжарської селищної ради голова громади Інна Коба повідомила присутнім, що з нового року при ОТГ розпочне роботу комунальне підприємство «Комунсервіс», яке перебере на себе обов’язки територіального центру. У «Комунсервісі» працюватимуть 14 чоловік, які до цього обслуговували жителів громади. На утримання цього закладу із селищного бюджету передбачили 1 130 000 гривень.

Згодом на офіційному сайті селищної ради з’явився проект рішення «Про внесення змін до Програми фінансової підтримки комунальних підприємств Новосанжарської селищної ради на 2019 рік». Згідно з ним, депутатам пропонується перенаправити 1 130 000 гривень, що передбачені на видатки КП «КомунСервіс», для «Оберегу».

Кореспонденти тижневика дізнались у Інни Коби, чи надається соціальна допомога жителям селища, які цього потребують, чи працевлаштовані 14 колишніх працівників терцентру та яка доля КП «КомунСервіс».

Голова селищної ради повідомила, що в січні соціальну допомогу надавали працівники дочірнього підприємства «Оберіг». Спершу вони працювали на волонтерських засадах, оскільки заклад не можливо було профінансувати. Та доки селищна рада вирішувала юридичні питання, ніхто не постраждав від цього: ні люди, яким надаються соцпослуги, ні працівники «Оберегу».

— Жодної скарги від жителів громади до селищної ради не надходило. Усі новосанжарці задоволені тим, як їм надаються соціальні послуги. Із 1 лютого почне працювати комунальна установа «Центр надання соціальних послуг». Усі 14 колишніх працівників терцентру будуть працевлаштовані. Керівник та бухгалтер установи займатимуть кабінет у колишньому готелі «Україна». Районній раді направили лист із проханням виділити приміщення для новоствореного закладу, — сказала Інна Коба.

Щодо фінансової підтримки комунальних підприємств, то селищний голова пояснила, що із суми 1 130 000 гривень на заробітну плату працівникам «Оберегу» за січень виділять 100 000, решту коштів перенаправлять для «Центру надання соцпослуг».

Також Інна Коба додала, що на сесію виноситься питання для виділення 5 000 гривень на паливно-мастильні матеріали для соціального таксі. Тому жителі громади зможуть скористатись послугами спецтранспорту.


Автор: Олександр ДІДЕНКО, «ЕХО»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
24 січня 2019, 14:27 | Нові Cанжари | Суспільство
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації