Вхід | Реєстрація

На грип продовжують хворіти

На грип продовжують хворіти

Керівник лабораторного центру Мінохорони здоров’я Валентина Семиног розповіла про епідеміологічну ситуацію та рівень захворюваності в Кобеляцькому і Новосанжарському районах.

Зі слів медика, за третій тиждень цього року на гострі респіраторні вірусні інфекції захворіли 171 кобелячанин, у тому числі дітей віком до 17 років — 84 (школярів — 47, дошкільнят — 18). Показник захворюваності не перевищує епідемічний поріг.

Найбільша кількість зареєстрованих випадків ГРВІ — на лікарських дільницях у Кобеляках (62 особи, у тому числі 20 дітей), Бутенках (33; 20). Найнижчі рівні захворюваності реєструються по Іванівській (1 особа), Придніпрянській та Орлицькій дільницях (по 3).

З початку епідсезону (з 40‑го тижня 2018‑го) на гострі респіраторні вірусні інфекції в Кобеляцькому районі захворіли 2616 чоловік, з них дітей віком до 17 років — 1747. На цьому тижні зареєстрований ще один лабораторно підтверджений випадок грипу А. Захворів дорослий із Кобеляк.

Також у Кобеляках зареєстровано 5 випадків вітряної віспи, 2 випадки гастроентероколіту, 1 випадок захворювання на туберкульоз. У Жуках — 2 випадки кору серед дорослих.

За цей же період у Новосанжарському районі ГРВІ виявили в 53 чоловік, у тому числі дітей віком до 17 років — 27.

Найвища захворюваність реєструється в Нехворощі (15 чоловік, із яких — 8 дітей), Соколовій Балці (8; 4), Драбинівці та Маячці (по 7 хворих). Найнижчі показники захворюваності — у Малому Кобелячку та Руденківці (по 1 випадку). Не зареєстрована захворюваність у Великому Кобелячку та Стовбиній Долині. За тиждень грип у хворих не виявляли.

У районі проводиться імунізація населення проти грипу. За минулий тиждень щеплено 62 особи. Усього за епідемічний сезон щеплено проти грипу 118 чоловік, у тому числі 41 дитина. У сусідньому, Кобеляцькому районі, вакциновано 263 особи, з них — 31 дитина.

За минулий тиждень серед новосанжарців зареєстровано 3 випадки захворювання на гастроентероколіт та 1 випадок корости.


Автор: «ЕХО»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
27 січня 2019, 10:21 | Кобеляки | Спорт і здоров'я
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ
Останні коментарі

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації