Вхід | Реєстрація

Підбиваємо спортивні підсумки 2018 року

Підбиваємо спортивні підсумки 2018 року

Кращий стрілок України живе в Степовому

Як правило, спортсмени, які досягають серйозних результатів на рівні загальноукраїнських та міжнародних змагань, проживають у великих містах. Це зрозуміло: там і база для тренувань краща, і тренери, і спонсори. Але є виключення із загального правила. Анатолій Близнюк, мешканець Кобеляцького району, якраз і відноситься до тієї категорії спортсменів, які, проживаючи в глибокій провінції, досягають найвищих результатів. Наш земляк уже три роки поспіль займає перше місце в рейтингу Української федерації спортінгу (різновид стендової стрільби). У цьому році він знову вирвав усі найпрестижніші змагання в Україні. Саме тому редакція «ЕХО» і визнає Анатолія Близнюка кращим спортсменом Кобеляцького району.

Цікаво, що Анатолій Близнюк своїм прикладом розвінчує ще один стереотип – щодо вікових обмежень у занятті спортом високих досягнень. Небезпідставно вважається, що спорт високих досягнень є справою виключно молодих людей. Вік спортсменів, які виступають на загальнодержавних чи міжнародних змаганнях, рідко перевищує сорок років. А в гімнастиці чи фігурному катанні і тридцятирічні люди вважаються ветеранами. Виключення хіба що шахи і шашки, де швидкість рефлексів і сила м’язів не мають значення.

Анатолію Близнюку зараз 53 роки. А серйозно займатися спортом він став, уже досягши сорокарічного віку. Зараз Анатолій, підсміюючись, згадує, як дивився «знизу вгору» на двадцятирічних хлопців, чиї результати були для нього мрією. Близнюк присвятив себе спортінгу. Це дуже популярний у світі різновид стрільби по літаючих мішенях.

Починалося все на дуже любительському рівні. Анатолій полюбляв у вільний час полювати. І звичайно ж, подружився із багатьма колегами-мисливцями. Серед них був Василь Бєляєв, засновник і патріарх руху любителів стендової стрільби в Кобеляцькому районі. Разом вони виграли перші змагання обласного рівня. І пішло-поїхало.

Із 2016-го і по 2019-й, тобто три роки поспіль, Анатолій Близнюк незмінно очолює рейтинг Федерації спортінгу України. У минулому році Анатолій виграв усі найпрестижніші змагання з цього виду спорту, які проводилися в нашій державі. І говорить, що зупинятися на досягнутому не збирається.

Кілька років тому, коли Анатолій Близнюк уже увійшов у число кращих стрільців України і їздив на міжнародні змагання, він розповідав, що тепер «знизу вгору» дивиться на колег із Європи.

Але життя не зупиняється. Не зупиняється і Близнюк. У цьому році на міжнародних змаганнях на Кіпрі, у яких взяли участь сімсот (!!!) учасників з усієї Європи, наш земляк посів четверте місце. І зрозумів, що може на рівних змагатися і з європейцями. Та й норматив майстра спорту міжнародного класу йому ще не підкорився. Так що, попереду — нові успіхи.

 

«Урожайний» рік для Данила Стеценка

2018-ий став дуже плідним для вихованців кобеляцького спортивного центру «Дзансін». Каратисти взяли участь у трьох обласних та двох всеукраїнських турнірах. Найбільше медалей на змаганнях завоював Данило Стеценко. У його здобутку — 17 нагород: 10 золотих, 5 срібних та 2 бронзові. Данило не лише вдало виступав у повноконтактних поєдинках, не залишаючи шансів своїм опонентам, а й демонстрував чудову техніку в показових виступах з ката карате (рукопашний бій) та ката кобудо (володіння холодною зброєю).

Своїми результатами юнак довів, що за наполегливої праці можна перемагати в різних видах змагань. Крім турнірів, каратист побував на кількох тренувальних і атестаційних семінарах, де отримав схвальні відгуки від організаторів і тренерів.

Також тренер кобеляцьких каратистів Дмитро Тараненко відзначив Ярослава Усенка, Святослава Шарівського і Марію Матяш.

 

Ліна Деменко стала майстром спорту

Завдяки кропіткій праці і величезним старанням, вродлива дівчина із невеличкого села Проскури здобула почесне спортивне звання. Ліна Деменко бореться на руку з 2013 року. За цей час армрестлінг став її покликанням. Дівчина побувала на багатьох обласних і всеукраїнських змаганнях, представляла нашу країну на чемпіонатах Європи і світу.

Цього року на відбіркових змаганнях вона стала абсолютною чемпіонкою області і країни. З Болгарії, де проходив чемпіонат Європи, Ліна привезла «золото» і «бронзу».

Наприкінці грудня Ліні Деменко вручили посвідчення та значок про присвоєння звання «Майстер спорту України міжнародного класу».

До речі, серед кобеляцьких армрестлерів такі звання мають лише тренери — Артем і Марина  Письмаки.

Вдало минулого року виступали Люда Деменко, Марина Шуліка, Руслана Кулик. Вони ставали переможцями і призерами різних турнірів як в Україні, так і за її межами.

 

Світовий рекорд Анатолія Новописьменного

21‑річний спортсмен-пауерліфтер родом із Лебединого. Зараз Анатолій навчається в Полтавській аграрній академії, тренується в Олександра Рагуліна, який очолює спортивний клуб «Олімп».

За минулий рік Анатолій двічі встановлював світовий рекорд. На чемпіонаті України в категорії до 93 кілограмів він став рекордсменом країни в присіданні, присівши зі штангою вагою 315 кілограмів. Загальний показник триборства — 850 кілограмів, що перевищує рекорд світу на 2,5 кілограма.

У Литві на чемпіонаті Європи з класичного пауерліфтингу Анатолій побив ряд світових та європейських рекордів. Він присів із вагою 320 кілограмів. Цей результат став рекордом Європи серед чоловіків та рекордом світу серед юніорів.

Крім того, Новописьменний виборов титул чемпіона Європи з новим світовим рекордом у сумі триборства 850 кілограмів.


Автор: Олександр ДІДЕНКО, Ігор ФІлоненко


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
25 січня 2019, 16:29 | Кобеляки | Спорт і здоров'я
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації