Вхід | Реєстрація

Якою буде погода в лютому?

Якою буде погода в лютому?

Довгостроковий прогноз погоди на лютий допоможе спланувати поїздки, а також попередить про несприятливі атмосферні і метеорологічні явища.

Американські метеорологи впевнені, що останній місяць зими буде примхливим і несприятливим. Він мало чим відрізнятиметься від січня. Нас чекають як морози, так і відлига зі сльотою і підвищеною вологістю.

У першій половині місяця настане потепління, не виключені опади мокрого снігу, на півдні країни можливі дощі. З другої половини лютого нас чекає більше сонячних днів, які все ж будуть змінюватися похмурою і сніжною погодою. У кінці місяця ми відчуємо перший подих весни. Варто відзначити, що астрономічна зима триває до весняного рівнодення, 20 березня.

Незважаючи на примхи погоди, люті морози не передбачаються. У кінці місяця стовпчики термометрів піднімуться вище 0 градусів Цельсія. Але ночі будуть холодними з мінусовими температурами.
Клімату нашої країни характерні часта зміна атмосферних процесів, тому в лютому спостерігається значне коливання температури повітря. У другій декаді місяця починається поступове зростання температури. Середнє значення місячної норми для України — –7…–1°С.

 

Прогноз погоди на лютий

1–7 лютого — хмарно з проясненнями. Локально випаде мокрий сніг. Температура повітря вночі — –10 … –5 °С. Вдень найтепліше буде в південних областях — до +3 … +5 °C.

7–14 лютого — погода буде хмарною, інтенсивні снігопади не передбачаються. Температура повітря вдень підніматиметься до +1 … +3 °С.

14–21 лютого — прогнозується незначне похолодання і опади мокрого снігу.

21–28 лютого — у країні збережеться досить тепла погода. Як завершальний акорд зими можливі рясні снігопади.

Лютнева погода мінлива і непередбачувана, але день стає на три години довшим. У давнину в народі говорили, що сніг у лютому весною пахне.


Автор: «ЕХО»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
26 січня 2019, 11:00 | Полтавщина | Цікаве
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ
Останні коментарі

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації