Вхід | Реєстрація

На Приоріллі грабують і вбивають

На Приоріллі грабують і вбивають

У грудні минулого року у вечірній час по вулиці Центральній селища Царичанка ішов чоловік. Інший, років 30, напідпитку, зустрів його і наніс тілесні ушкодження, забрав пакет із продуктами харчування. Потерпілий одразу звернувся до Царичанської поліції. Цього зловмисника знайшли, допитали. Так, порушник був у нетверезому стані. За фактом правопорушення молодику визначили кваліфікацію злочину за статтею 186 «Грабіж». Цей факт був занесений до єдиного реєстру досудового розслідування. Відповідно до постанови Царичанського районного суду відносно злочинця встановлено запобіжний захід у вигляді домашнього арешту. На цей час тривають досудові розслідування.

8 грудня минулого року до Царичанського відділення поліції надійшло повідомлення про те, що в селі Калинівка в будинку виявлено труп господаря віком близько 40 років.

У ході виїзду поліцейських на тілі покійного були виявлені тілесні ушкодження та встановлено факт насильницької смерті. Протягом доби працівниками поліції було знайдено та затримано двох місцевих мешканців віком до 30 років. У ході опитувань, чоловіки зізнались у злочині. Зі слів затриманих було з’ясовано, що вбивство односельця вони вчинили із хуліганських мотивів та на ґрунті давніх неприязних відносин. Поліцейськими були вжиті заходи щодо виявлення слідів та знаряддя злочину. Відповідно до постанови Царичанського районного суду,  відносно двох громадян (один з них уже був раніше судимий за крадіжку), котрі обґрунтовано підозрюються у вчиненні вбивства, обрано міру запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою. На цей час триває слідство. Правопорушення внесено до ЄРДР за фактом статті 115 ККУ «Умисне вбивство», яке карається позбавленням волі на строк від 7 до 15 років.

 

Дрова в лісі напиляв, та не зізнається

Нещодавно працівники поліції зафіксували кримінальне правопорушення. Виїзд був за викликом до Березівки (мікрорайон Бабайківки). У сосновому лісі було виявлено порубані дерева. Неподалік біля вогнища грівся місцевий житель, який заявив, що нічого не знає і просто гріється. Поліція виявила знаряддя злочину. Чоловіка опитали, факт був внесений до ЄРДР. На цей час доказова база на правопорушника майже зібрана. Ведуться слідчі дії. Зловмиснику передбачається стаття 246 ККУ «Незаконна порубка лісу». Карається штрафом від 300 до 500 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або арештом на строк до 6 місяців, або обмеженням волі на строк до 3‑х років, або позбавленням волі на той самий строк. Та сама дія, вчинена повторно або за попередньою змовою групою осіб, карається обмеженням волі на строк від 2 до 5 років або позбавленням волі на той самий строк.


Автор: «ЕХО»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
25 січня 2019, 11:24 | Царичанка | Кримінал
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ
Останні коментарі

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації