Вхід | Реєстрація

Легалізація заробітної плати та зайнятості населення — на контролі

Легалізація заробітної плати та зайнятості населення — на контролі

Контроль за дотриманням законодавства щодо підвищення рівня мінімальної заробітної плати та її легалізація є одним із пріоритетних напрямів роботи Пенсійного фонду України, оскільки це не тільки збільшення надходжень до бюджетів усіх рівнів, а й забезпечення соціального захисту працюючих.

З метою виявлення працівників, які виконують свої обов’язки без офіційного оформлення трудових відносин зі своїм роботодавцем та в рамках співпраці з контролюючими органами, місцевими органами виконавчої влади та громадськими організаціями, Кобеляцьким об’єднаним управлінням Пенсійного фонду України Полтавської області (по Кобеляцькому району) забезпечено доведення інформації, сформованої на центральному рівні, з питань додержання трудових прав працівників, легалізації заробітної плати та забезпечення пенсійних прав застрахованих осіб. Щомісячно проводиться аналіз бази даних реєстру застрахованих осіб та в разі виявлення фактів порушення законодавства направляються списки страхувальників до контролюючих органів. За 2018 рік направлено матеріали до інспекції з праці по 178 страхувальниках на 631 застраховану особу. За результатами зворотної інформації, Державною службою України з питань праці проведено 59 перевірок, у ході яких винесено 3 постанови щодо накладення штрафних санкцій відповідно до КзпП на суму 11,2 тисячі гривень.

Районною робочою групою з питань легалізації виплати заробітної плати та зайнятості населення проведено 13 засідань, у яких прийняли участь 49 фізичних осіб-підприємців та 110 юридичних осіб. Легалізовано в добровільному порядку після засідання робочої групи 62 робочих місця, проведено 57 обстежень, 30 робочих місць легалізовано після проведення обстеження. Передано 4 матеріали до Державної інспекції праці, 1 матеріал — до фіскальної служби.

У рамках легалізації трудових відносин однією з основних складових залишається інформаційно-роз’яснювальна робота, спрямована на досягнення якісно нового рівня соціальної обізнаності громадян. Протягом 2018 року працівниками фонду проведено 10 семінарів із страхувальниками району, 10 зустрічей з учнівською молоддю та студентами, 14 зустрічей з безробітніми, які перебувають на обліку в центрі зайнятості, 3 круглих столи з роботодавцями району, проведено 15 флешмобів, 63 зустрічі в трудових колективах. У засобах масової інформації розміщено 5 статей, розповсюджено 1400 роздаткових матеріалів.

На сьогоднішній день питання детінізації та легалізації заробітної плати набуває великої актуальності, адже від розміру отриманої зарплатні залежить рівень соціального захисту людини. Багато хто веде розмови про справедливі зарплати та пенсії, виплачуючи при цьому робітникам зарплатню «у конвертах», не сплачуючи при цьому жодної копійки податків.

Прийшов час, коли працюючі люди або ті, яких тільки запрошують на роботу, повинні навчитися вести з роботодавцем діалог про умови роботи та оплати праці.

Кожен має усвідомити, що заробіток — це не лише гарантія нинішнього безбідного існування, але й інвестиція в майбутнє.

Подбайте про своє майбутнє уже сьогодні!


Автор: Кобеляцьке об’єднане управління Пенсійного фонду України Полтавської області


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
25 січня 2019, 13:49 | Кобеляки | Суспільство
1. ИВЕН / 25 січня 2019, 17:56
що заробіток — це не лише гарантія нинішнього безбідного існування, але й інвестиція в майбутнє.

ЯКЩО ДОЖЕВЕ
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації