Вхід | Реєстрація

Відлига як привід для оптимізму

Відлига як привід для оптимізму

Думаю, що не помилюся, стверджуючи, що рання і занадто щедра на снігопади цьогорічна зима вже набридла. Ми за останні кілька років дещо відвикли від такої погоди. І якщо спочатку відкидання снігу в дворах і на вулицях ще додавало позитивних емоцій, то зараз це заняття трішки «дістало». Набридло і сніг відкидати, і за газовим лічильником спостерігати, котрий невблаганно нараховує кубометри і сотні, а то й тисячі гривень, які необхідно сплатити.

Тому вже перша справжня відлига, котра настала в кінці січня, сприймається як невелика, але радість. І місце для складування нового потенційного снігу в дворі з’явилося, і лічильник не так шалено рахує. Та й тим, хто слідкує за апокаліптичними прогнозами погоди, що із незавидною регулярністю з’являються в Інтернеті, потихеньку стає зрозуміло, що вони, на щастя, не справджуються. Нагадаю, що всякі там Горбані та інші пророки віщували нам у цей період тридцятиградусні морози і нові хуртовини. А воно ж таки відлига за вікном.

От і хочеться бути оптимістом. Тим більше, що апокаліптичних прогнозів за останні кілька років вистачало не лише щодо погоди. Зізнаюся чесно, що й сам автор цих рядків ще в 2014 році був налаштований на дуже песимістичний лад. І навіть не вірив, що Україна збережеться як унітарна держава в кордонах після Криму і Донбасу. І що нинішня влада здатна зберегти ситуацію під контролем.

Радий, що помилився. Напевне, це таки заслуга в тому числі і влади. Хоча не потрібно й зовнішні чинники, і навіть карму відкидати. Таки запас міцності в держави на ймення Україна виявився достатнім.

Так, було б зовсім неправильно говорити, що все в нас добре, що ми рухаємося єдино правильним, а головне — усім зрозумілим шляхом.

Мені й до сьогодні не зрозуміло, як нинішня та й прийдешня влада буде «розрулювати» економічну ситуацію в державі, як можна повернути назад мільйони трудолюбивих здорових і розумних українців, які нині піднімають економіки ледве не всіх держав світу — від США до Китаю? Як можна нарешті якщо не зовсім подолати, то знівелювати до мінімуму вплив всесильної корупції?

Але ж таки не вмерла Україна. І чомусь думаю, що її ще ніяким трактором, навіть «Кейсом», не задавиш. Чомусь такі думки в голову приходять, незважаючи на всі негаразди сьогодення. Можливо, то перша відлига так діє.


Автор: Ігор Філоненко


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
1 лютого 2019, 09:18 | Полтавщина | Редакційна
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації