Вхід | Реєстрація

Вулиця Касьяна буде пішохідною

Вулиця Касьяна буде пішохідною

Таку пропозицію висунув очільник міськради Олександр Копелець.

29 січня відбулося засідання виконавчого комітету Кобеляцької міської ради, на якому обговорили майбутнє розміщення приватних батутів і гірок. Олександр Копелець зачитав звернення підприємців про надання дозволу на їх діяльність у парку Центральний.

У минулому році від жителів міста неодноразового надходили скарги з приводу того, що через платні атракціони вони не мають можливості відпочивати з дітьми в парку. Оскільки малеча не катається на безкоштовних гірках і каруселях, а просить у батьків гроші на платні розваги. Тим більше, що з появою спортивного майданчика надувні гірки і батути встановили поряд зі стаціонарними.

Міський голова погодився, що з появою міні-футбольного поля місця в Центральному стало менше. Та все ж запропонував депутатам погодити дозволи підприємців на встановлення гірок і батутів. Щоправда, запропонував перенести ці атракціони на вулицю Касьяна. Точніше, на саму проїжджу частину. Він пояснив, що територію від міської ради у бік перехрестя з вулицею Юр’ївською потрібно зробити пішохідною. Цю пропозицію він винесе на сесію міської ради.

 

Тариф на вивезення сміття може підвищитись

Також члени виконкому розглянули звернення комунального підприємства «Міська сервісна служба» щодо підвищення тарифу на вивезення твердих побутових відходів. Його, тариф, не переглядали вже багато років. Зараз він становить 4 гривні з одного жителя на місяць.

Олександр Копелець сказав, що потрібно створити комісію, яка підготує обґрунтований тариф. Адже, не дивлячись на мізерну ціну, чимало підприємств і приватних домогосподарств не платять за вивезення сміття. Хоча за останні роки виросла і мінімальна заробітна плата, і електроенергія, і паливно-мастильні матеріали. Підприємство виживає завдяки надходженням з міського бюджету за виконані роботи з благоустрою. Питання про перегляд тарифу вирішили розглянути з депутатами.

Крім того, міський голова зачитав заяву від приватного підприємця Руслана Будакова про дозвіл сортувати сміття на міському звалищі. Олександр Копелець наголосив, що підприємець має сплачувати за оренду землі, де розміщує відходи. І згадав, що білицькі підприємці теж бажають сортувати сміття.

 

Солодкі подарунки передадуть у навчально-реабілітаційний центр

Секретар міської ради Юлія Телятник повідомила, що на новорічні свята за рахунок міського бюджету було придбано 1600 подарунків. Частина солодощів залишилась. Звичайно, що термін придатності цукерок досить обмежений, тому посадовець запропонувала передати пакунки дітям-інвалідам та дітям, які навчаються в Кобеляцькому НРЦ (екс-школа-інернат).

До речі, згідно з інформацією, розміщеною в системі електронних закупівель «Прозорро», 13 грудня міська рада уклала договір з ТОВ ТК Компанія «КРОК» на придбання 1600 новорічних подарунків. Ціна договору — 129 606 гривень. Цікаво, що в 2017 році міська рада купувала таку ж кількість подарунків у цієї компанії. Тоді їх вартість склала 94 581 гривень.

На завершення міський голова зачитав заяви громадян про виділення їм матеріальної допомоги. 15 із них були написані міськими жителями, рідня яких хворі на онкологію.


Автор: Олександр ДІДЕНКО, «ЕХО»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
31 січня 2019, 14:30 | Кобеляки | Суспільство


1. Чудо Юдо / 2 лютого 2019, 10:31
Мер зовсім торохнувся?
Перекрити основний під’їзд до перехрестя де сходяться 5 вулиць і стоїть найпопулярніший супермаркет?!
Це що творитиметься на кварталі де АТБ стоїть, коли всі туди об’їжджати почнуть??? Там і так труба повна. Чи може по Пушкіна об’їжджати? Оцим напрямком руху - Посилання на ibb.co
І де паркуватимуться всі хто приїде у РДА, міськраду, прокуратуру, РАЦС, Будинок культури?
2. alist / 2 лютого 2019, 13:35
1.Чудо Юдо
«І де паркуватимуться всі хто приїде у РДА, міськраду, прокуратуру, РАЦС, Будинок культури?
»

А для чого їм туди, прийдуть попригають на гірках і каруселях і по домах.

А вообще, так Копелець не до кінця додумав, це ж йому теж доведеться ножками ходити, тай мимо райадміністрації з Тамілою!!! По тротуару, де він зажлобився плитку положити, щоб Тамілі дошкулити. Стрес! Або з другої сторони, мимо прокуратури, а ну як по дорогі перепинять і спитають про махінації с дорогами, водоканалом+ і т.п. Стрес!!! Хоча може в 2019р. уже футбол не в пріоритеті, а в пріоритеті придбання вертольота для Санича. Щоб він значить не трясся на машині по розбитих вулицях і не застрявав в снігу. Тоді все стає понятно.

А якщо серйозно, то Копелець уже робив з площі перемоги сквер з фонтанами, це виходить такаж його «геніальна» ідея. Так тоді дам Копельцю пораду - зробити пішоходним всі Кобеляки, об’їздна тим більше скоро буде, опять же економія на дорогах, прочищати можно вузькі тропинки, а не дороги. А міськраду перенести в Жуки, ну шоб пан не тратив свій час на дорогу.

У минулому році від жителів міста неодноразового надходили скарги з приводу того, що через платні атракціони вони не мають можливості відпочивати з дітьми в парку. Оскільки малеча не катається на безкоштовних гірках і каруселях, а просить у батьків гроші на платні розваги. Тим більше, що з появою спортивного майданчика надувні гірки і батути встановили поряд зі стаціонарними.

І шо саме дивне, нікому не прийшло в голову, а чого так?? Може того, що поставлені безкоштовні гірки і каруселі куплялись по принципу "Головне щоб нравились Копельцю, а не дітям" Хоч трохи поцікавились думкою дітей? Чи думали, що від виду допотопної гірки, діти будуть аж вищати од радості? Я оце бачив площадки в Польші і Чехії так це небо і земля проти наших. Не дивно чого діти ідуть на платні.
3. orakul / 2 лютого 2019, 16:00
1.Чудо Юдо
«Мер зовсім торохнувся?»

Чи мер торохнувся чи ні, то ще питання. А от ми подивимось, що буде далі і чи не торохнулися усі українці з їхньою демократією. Тут в статті прямо написано "Цю пропозицію він винесе на сесію міської ради." І спробуй тоді сказати, що ти не такого депутата обрав і що він тебе не слуха, і що він відгороджений від народу поліцією, і що винні у всьому Порошенко с Гройсманом і, головне, корупція і... Путін. А я понаблюдаю чим все це скінчиться. Нехай тоді тут про мене напишуть, що я принижую великомудрий український народ, якому усі на світі не дають влаштувати своє життя так як народ того хоче. Заодно це буде відповіддю піарщикам ОТГ, які чомусь вирішили, що тільки з ОТГ вони стануть гейропейцями.
4. ИВЕН / 2 лютого 2019, 17:22
А чому не розглянути -як варіант--відкрити площадку в парку БОГДАНА ХМЕЛЬНИЦЬКОЕО---І ДІТЛААМ БУДЕ ЗРУЧНО А тіні(бо в ЦЕНТРАЛЬНОМУ від сонця така жара що мами з дітлах=ами приходли тілька коли СОНЦЕ "сідало"......
5. orakul / 2 лютого 2019, 20:09
4.ИВЕН
«-як варіант--відкрити площадку в парку БОГДАНА ХМЕЛЬНИЦЬКОЕО»

Логічно і здраво. Але... його ще Ісип збирався випилювати. Мутки там якісь. Памятник Богдану треба буде зносити, якщо влада не зміниться. Церква там, тіпа ніззя веселитися. Будинок там для пришельців будувати ще при Ісипу збиралися, та й Копелець про нього згадував. Вобщем там місце зарезервоване. Може для синагоги.
6. ИВЕН / 2 лютого 2019, 20:20
5.orakul
«Логічно і здраво. Але... його ще Ісип збирався випилювати. Мутки там якісь. »


причім тут ІСИП-КОПЕЛЕЦЬ----організувати народні слухання. якщо не допоможе--організувати НЕДОВІРУ І НА Х ЕР...

старше покоління ще пам1ятає-лучший відпочинок вечірні танці і ....кінотеатр...
а обще--на фіг ЇМтой відпочинок (вони ТУТ-не відпочивають)тут тільки мани-мани ЗАРОБЛЯЮТЬ (ВЗЯТИ той же ПАВІЛЬЙОН)......
7. orakul / 2 лютого 2019, 21:10
6.ИВЕН
«організувати народні слухання»

Організуй. Вже майдан організовували. А в 1991 організовували референдум за збереження СРСР. І що маємо? Зроблять так, як їм треба.
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації