Вхід | Реєстрація

Селищні депутати не послухали районну владу

Селищні депутати не послухали районну владу
На сесію зібрались 21 із 26 обраних

23 січня відбулась перша цьогорічна сесія Новосанжарської селищної ради.

На ній, крім депутатів і працівників установи, побував голова райдержадміністрації Сергій Бульбаха, директор терцентру Сергій Бодак та жителі селища. Представники районної влади прийшли на засідання, аби довести присутнім, що їм необхідно переглянути бюджет і виділити кошти на утримання закладів культури, що знаходяться в селищі. Також незрозумілою залишається ситуація з працівниками територіального центру соціального обслуговування, які мали з 1 січня працювати в новоствореному комунальному підприємстві селищної ради «Комунсервіс».

Депутати проголосували за внесення змін до селищного бюджету, але не в тій редакції, що пропонувала депутат Таміла Музика. Вони підтримали проект рішення, підготовлений ще на комісіях. Загалом селищні обранці виділили на утримання дитячої музичної школи 200 000 гривень, районної лікарні — 200 000, Центру первинної медико-санітарної допомоги — 93 150, Центру надання адмінпослуг — 42 590, на пальне для соціального таксі Новосанжарського територіального центру — 5 000, оплату житлово‑комунальних послуг добровольцю АТО — 1 850.

Далі присутні розглянули питання про створення комунальної установи «Центр надання соціальних послуг» та внесли зміни до статуту дочірнього підприємства «Оберіг» КП «Джерело». Зі слів селищного голови Інни Коби, працівники цієї установи протягом січня допомагали одиноким жителям Нових Санжар і Зачепилівки. Напевно, саме тому в статут «Оберегу» додали пункти: обслуговування будинків, їх територій фізичних осіб та їх прибирання, обслуговування об’єктів юридичних та фізичних осіб та їх загальне прибирання, ремонт побутових приладів, домашнього та садового обладнання, взуття та меблів.

Відтепер селищна рада присвоювати звання «Почесний громадянин Новосанжарської ОТГ». Наостанок депутати звернулися з листом про підтримку до своїх колег із районної ради.

Отож, усі проекти рішень, що готувались на комісіях, були затверджені. І селищні депутати не прислухались до представників районної влади.


Автор: Олександр ДІДЕНКО, «ЕХО»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
1 лютого 2019, 11:56 | Нові Cанжари | Суспільство
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації