Вхід | Реєстрація

На вірусні інфекції захворіли 2 800 чоловік

На вірусні інфекції захворіли 2 800 чоловік

Лабораторні дослідження показують, що в більшості випадках хворобу виявляють у дітей.

Як повідомляється на сайті Міністерства охорони здоров’я, з початку цього року на грип та гострі респіраторні вірусні інфекції захворіли майже 192 тисячі українців. Епідемічний поріг у країні не перевищено і немає епідемії грипу, але підвищені показники захворюваності фіксуються в Чернігівській, Житомирській, Київській, Одеській та Сумській областях.

У міністерстві додали, що минулого тижня від грипу померло шестеро людей, а з початку епідемічного сезону зареєстровано 25 летальних випадків.

Також стало відомо, що небезпечний штам грипу прийшов на Полтавщину. У Лубнах діагностували перший за зиму випадок захворювання на «сингапурський» грип типу «А» — Н3 N2. Штам грипу «Сингапур» викликає високий рівень захворюваності, ускладнень (особливо серед людей похилого віку, які мають хронічні патології), а також летальних випадків.

За інформацією Кобеляцького підрозділу лабораторних досліджень, за 4‑й тиждень серед кобелячан захворюваність на ГРВІ, у порівнянні з попереднім тижнем, зросла на 9 випадків. Показник захворюваності нижчий епідпорогового на 23,3 відсотка. За тиждень в районі на ГРВІ захворіло 180 осіб, у тому числі дітей віком до 17 років — 74.

Найбільша кількість зареєстрованих випадків ГРВІ — у Кобеляках (78 чоловік, з них — 11 дітей), Шенгурах (28, з них — 9 дітей), Бутенках (26, з них — 20 дітей). Найнижчі рівні захворюваності реєструються в Дашківській амбулаторії (1 чоловік) та Орлицькій (3).

З початку епідсезону на ГРВІ в Кобеляцькому районі захворіли 2796 чоловік, з них дітей віком до 17 років — 1821. На цьому тижні зареєстрований ще один лабораторно підтверджений випадок грипу «А». Захворів дорослий із Грицаївки.

Крім того, виявлено 4 випадки вітряної віспи, з них — 3 дітей з Кобеляк та дорослий з Придніпрянського.

 

У двох дорослих зафіксували туберкульоз

У Новосанжарському районі за цей же період захворюваність на ГРВІ, у порівнянні з попереднім тижнем, знизилася на 4 випадки, показник нижчий епідпорогового на 84,4 відсотка. За минулий тиждень на ГРВІ захворіли 49 чоловік, у тому числі діти віком до 17 років — 28. Найвища захворюваність реєструється в Маячці та Полузір’ї (по 8 чоловік). Не зареєстрована захворюваність у Великому Кобелячку, Стовбиній Долині та Крутій Балці.

За тиждень випадки грипу не реєструвалися.

Медики виявили 2 випадки захворювання на туберкульоз у дорослих з Давидівки та Руденківки і вітряну віспу в дорослого з Вісичів.


Автор: Олександр ДІДЕНКО, «ЕХО»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
1 лютого 2019, 14:13 | Кобеляки | Спорт і здоров'я
1. orakul / 2 лютого 2019, 22:19
Коментар видалено за порушення пункту 2.3, 2.9 Правил користування сайтом
2. Чудо Юдо / 2 лютого 2019, 22:51
1.orakul
«Переключились на детей. СУГС!Посилання на www.youtube.com»

На відео сидить якась тупа тітка, яка городить щось про таємні лабораторії, "сапоги НАТО", лабораторні досліди над "білою расою" і при цьому не приводить НІ ОДНОГО пруфа...
Оракул, ти отаку херню людям скидаєш????
Все, віднині я з тобою не буду споритися. Без толку. Абсолютно.
3. orakul / 3 лютого 2019, 09:07
2.Чудо Юдо
«На відео сидить якась тупа тітка, яка городить щось»

Тупа тітка чи не тупа, а адмін шивденько видалив. Значить все в точку. А пруфи тобі хоть на голову вдінь, то толку ніякого. Набери в гуглі "біолабораторії США на Україні" і воно тобі висипе торбу пруфів. Дивно, що ти й досі про це не чув. Скажу тобі по секрету, про це вже навіть наші лікарі знають, тільки мовчать, бояться. Бо адмін тут лише тупо підглядає у свої шпаргалки із невидимого Філоном відомства і видаляє інфу, яка очі людям може відкрити, а лікарів попруть з роботи. Така ото тобі свобода.
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ
Останні коментарі

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації