Вхід | Реєстрація

Юрію Лебедину повідомили про підозру

Юрію Лебедину повідомили про підозру

Керівник Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Назар Холодницький офіційно ознайомив екс-депутата Полтавської обласної ради з наявністю припущення щодо декларування ним недостовірних відомостей за 2016 рік.

Минулу середу на офіційній сторінці САП у соціальній мережі Фейсбук з’явилась інформація, що 21 січня керівник підрозділу повідомив про підозру Юрія Лебедина.

За версією слідства, колишній обласний обранець, будучи особою, уповноваженою на виконання функцій місцевого самоврядування, тобто суб’єктом, на якого поширюється дія Закону України «Про запобігання корупції», не відобразив інформації про кошти, позичені третім особам на загальну суму понад 126 000 000 гривень, а також наявні станом на 31 грудня 2016 року грошові активи на банківських рахунках на загальну суму більше 14 000 000 гривень.

Крім того, Юрій Лебедин подав завідомо недостовірні відомості щодо наявності в нього корпоративних прав у 15 суб’єктах господарської діяльності, які відрізняються від достовірних на суму вартості цих корпоративних прав, що в грошовому вираженні складають декілька мільйонів гривень.

Поміж іншого, депутат не зазначив даних про те, що він є кінцевим бенефіціарним власником більше 20 юридичних осіб, не відобразив інформацію про дохід у розмірі 42 600 000 гривень, отриманий ним від повернення поворотної безвідсоткової позики, та не задекларував понад 140 000 000 гривень грошових активів.

Дії екс-депутата кваліфіковано за ознаками злочину, передбаченого статтею 366-1 Кримінального кодексу України (подання суб’єктом декларування завідомо недостовірних відомостей у декларації особи, уповноваженої на виконання функцій держави або місцевого самоврядування, передбаченої Законом України «Про запобігання корупції»).

За вказаною статтею закон передбачає покарання у вигляді штрафу від 2500 (42 500 гривень) до 3000 (51 000) неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або громадських робіт на строк від 150 до 240 годин, або позбавленням волі на строк до 2 років, з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років.

Нагадаємо, що полтавські слідчі ще у вересні 2017 року відкрили кримінальну справу проти депутата облради Юрія Лебедина, який не задекларував 51 400 000 гривень.

12 липня минулого року Юрій Лебедин склав депутатські повноваження. Причиною звільнення стала заява, яку він написав 19 квітня. Юрій Лебедин був членом фракції ВО «Батьківщина». Його вважали найбагатшим депутатом облради. Статки Лебедина були оцінені в 126 423 803 гривні.

У жовні 2018-го детективи Національного антикорупційного бюро почали вивчати рух коштів колишнього депутата на рахунку в «Сбербанку».


Автор: Олександр ДІДЕНКО, «ЕХО»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
1 лютого 2019, 16:22 | Нові Cанжари | Кримінал
1. orakul / 1 лютого 2019, 22:11
Політичний наїзд і заказуха.
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації