Вхід | Реєстрація

Знак прибрали, а яму залишили (оновлено)

Знак прибрали, а яму залишили (оновлено)

Протягом останніх двох років на території Полтавської області відбувається будівництво нової автодороги, що отримала статус національної. Дорога Н-31 з’єднуватиме Дніпро та Решетилівку. Доки будують новий автошлях, на цьому піаряться посадовці різних рангів. Навіть Прем’єр-міністр Володимир Гройсман нещодавно хизувався сучасним автошляхом на своїй сторінці у Фейсбуці.

Паралельно із будівництвом нової дороги руйнується стара, що пролягає через місто Кобеляки. До деяких ям автомобілісти вже звикли і дехто навіть вважає, що вони спеціально закладені у дорожньому плануванні. З настанням перших морозів до вже звичних додалися нові вибоїни, значно глибші та небезпечніші. Кілька таких «пасток для водіїв» знаходяться по вулиці Михайлівській. Через те, що в ці ями часто потрапляють важковагові автомобілі, на будинках, розташованих повз дороги, у буквальному розумінні тріскаються стіни. Гуркіт в будинках не стихає ні вдень, ні вночі.

Дехто з кобелячан навіть самостійно латає ями, аби вберегти свої будівлі. Одним із таких ентузіастів є Валерій Женгура. Чоловік бореться з вибоїною, що постійно утворюється навпроти його двору, уже не перший рік. Про небезпечну яму він інформує місцевих посадовців. Та далі обіцянок справа не заходить.

Аби попередити водіїв про небезпеку, він власноруч зробив знак з написом «Яма». У саму вибоїну чоловік поклав старі простирадла, щоб хоч трохи пом’якшити удар під час потрапляння чергового автомобіля в яму. Місцеві жителі зробили фото «відремонтованої» ділянки і знаку та виклали світлини в соціальні мережі. Так про кобеляцьку яму дізнались, а згодом розповіли кілька всеукраїнських видань. Тому ця вибоїна, як і вся дорога Н-31, може претендувати на статус національної.

1 лютого Валерій Женгура повідомив про небезпечну ділянку дороги в Кабінет Міністрів, зателефонувавши на урядову гарячу лінію. Зі слів чоловіка, наступного дня поряд із вибоїною з’явилися працівники дорожньої служби. Вони прибрали знак та дістали з ями простирадла. Саму вибоїну дорожники засипали звичайним щебенем. На цьому їхня робота завершилася. Після того, як кілька автомобілів проїхали по цій ділянці дороги, яма утворилася знову. Тепер поруч із нею розкиданий щебінь і відсутній знак.

Ремонт доріг по-українськи

Чоловік вимагає, щоб дорожники повернули виготовлений ним знак і нормально виконали свою роботу. Оскільки подібний «ремонт» вибоїн лише показує безвідповідальне відношення дорожників до своєї роботи та зневажливе ставлення до водіїв.

Валерій повторно зателефонував на урядову гарячу лінію і розповів про псевдоремонт. Та у відповідь кобелячанин лише почув, що його звернення буде розглянуте протягом місяця.

У понеділок, 4 лютого, дорожники знову приїхали на Михайлівську. І засипали яму гранвідсівом. Навіть не дістали звідти старе гумове взуття.

Отож, доки в Кабміні розглянуть заяву Женгури і зобов’яжуть дорожників ліквідувати яму, будинки місцевих і далі руйнуватимуться.


Автор: Олександр ДІДЕНКО, «ЕХО»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
7 лютого 2019, 10:57 | Кобеляки | Цікаве
1. Slavko / 2 лютого 2019, 15:39
Стаття пижена !
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації