Вхід | Реєстрація

Псевдобанкіри проводять грошову реформу

Псевдобанкіри проводять грошову реформу

З 28 січня до 4 лютого в чергову частину Новосанжарського відділення поліції надійшло 85 заяв та повідомлень. 6 із них віднесені до кримінальних правопорушень. Усі звернення зареєстровані в журналі єдиного обліку.

Минулої середи крадіжка сталася в будинку новосанжарця. Протягом світлового дня, доки власники житла були відсутні, невідома особа проникла в будинок через пластикове вікно, віджавши його. Злочинець привласнив грошові кошти в сумі 2500 доларів США та вироби з жовтого металу загальною вагою близько 20 грамів.

За скоєний злочин (крадіжку, поєднану з проникненням у житло) на злодія чекає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 3 до 6 років.

1 лютого правоохоронців повідомили про іншу крадіжку. У період часу із середини грудня до цього дня злочинці побували в одному з будинків у Малій Перещепині. Як стало відомо, правопорушники пошкодили замок на вхідних дверях літньої кухні. Звідти вони забрали будівельну металеву тачку вартістю 1000 гривень.

У день звернення новосанжарські поліцейські побували на місці скоєння злочину. Викрадену тачку вдалося відшукати старшому лейтенанту Нездойминозі. Він установив, що до вчинення кримінального правопорушення причетна місцева жителька. Злочин внесений до Єдиного реєстру досудових розслідувань за частиною 3 статті 185 Кримінального кодексу України «Крадіжка, поєднана з проникненням у житло».

Цього ж дня власник дачного будинку в Зачепилівці виявив, що його оселю пограбували. Чоловік розповів, що не навідувався на дачу з 20 січня. За цей час там побували злочинці. Діяли вони за схожим сценарієм, що і в Нових Санжарах. Віджали пластикове вікно і проникли в будинок. Із матеріальних цінностей непроханим гостям знадобилась бензопилка вартістю 2500 гривень. За цим фактом проводяться пошукові заходи.

3 лютого поліцейські розкрили злочин у Клюсівці. На номер 102 зателефонував чоловік, який гостював у знайомих. Доки гість відволікся, зі столу зник його мобільний телефон і 400 гривень готівкою. Поліцейські знайшли викрадені речі і самого крадія. Ним виявився раніше судимий житель Нових Санжар. Речові докази вилучено та повернуто власнику.

За крадіжку новосанжарець заплатить штраф до 850 гривень, отримає виправні роботи на строк до двох років або відбуватиме ув’язнення строком до трьох років.

 

Обміняла «старі» гроші на «нові»

Скільки б правоохоронці не попереджали громадян про різні види шахрайства, наші земляки продовжують довіряти шахраям і з легкістю віддають їм свої кошти. На дзвінки псевдополіцейських громадяни почали реагувати більш стримано. Тобто, перш ніж розпрощатися зі своїми заощадженнями, телефонують рідним, котрі нібито потрапили в халепу. Тому шахраї придумали інший спосіб, як виманювати гроші довірливих громадян. Вони розповідають про обмін старих коштів на нові. На жаль, у людей не викликає підозру той факт, що до них приходять додому обмінювати гроші.

28 січня жертвою шахраїв став мешканець Малого Кобелячка. Він обміняв «старі» 6000 гривень на «нові». За протиправні дії на шахраїв чекає штраф 850 гривень, виправні роботи до двох років або обмеження волі до трьох років.

 

Помер від алкоголю

31 січня до чергової частини Новосанжарського ВП надійшло повідомлення від медиків реанімаційного відділення Новосанжарської райлікарні. Лікарі розповіли, що в середу, о 20:00, з діагнозом «алкогольна інтоксикація» до них був доставлений житель Руденківки. Чоловік помер, коли йому надавали медичну допомогу. При огляді трупа судмедексперт не виявив слідів насильницької смерті. Причини смерті встановить судово‑медична експертиза.

Вирішується питання про внесення події до ЄРДР за попередньою правовою кваліфікацією, передбаченою частиною 1 статті 115 ККУ «Вбивство, умисне протиправне заподіяння смерті іншій людині», карається позбавленням волі на строк від 7 до 15 років».


Автор: Підготував Олександр ДІДЕНКО


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
8 лютого 2019, 11:24 | Нові Cанжари | Кримінал
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ
Останні коментарі

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації