Вхід | Реєстрація

Міст через Кобелячок став проїзним

Міст через Кобелячок став проїзним

Дорожники завершили ремонт інженерної споруди, що тривав кілька років.

Згідно повідомлення прес-служби Служби автомобільних доріг у Полтавській області, на автошляху М-22 Полтава — Олександрія відкрили міст через річку Кобелячок. Два роки споруда перебувала в стадії ремонту. Аби її якісно відремонтувати, дорожники проводили статичні та динамічні випробування, які показали слабкі місця. У 2018 році розпочався другий етап ремонту споруди.

Як пояснив заступник начальника Служби автодоріг Анатолій Мягкохліб, до 2016-го міст перебував у аварійному стані. Їздити по ньому було небезпечно. Тому дорожники виконали невідкладні першочергові відновлювальні роботи на прогонових будовах та влаштували нову монолітну плиту проїзної частини. Це дало можливість відновити пропуск транзитного транспорту в режимі постійного діагностування роботи споруди за динамічних та статичних навантажень.

— За результатами діагностування споруди, у період пропуску транзитного руху було виявлено проходження навантажень, що перевищують розрахункові, — говорить Анатолій Мягкохліб. — Після проведення додаткових випробувань на мосту, проектувальники та ремонтники готові були розпочати реалізацію другої частини відновлення споруди. Та протягом 2017—18 років роботи з капітального ремонту на автодорозі М-22 не фінансувалися в тому обсязі, що необхідний для їх завершення, у тому числі і на мосту через Кобелячок. Після поновлення фінансування у другій половині минулого року, ТОВ «Ростдорстрой» завершило необхідні роботи, що забезпечать надійну експлуатацію споруди. Рух через міст відкритий. Споруда стала ширшою на 1,5 метра: із 7 до 8,5.

Проведення ремонтних робіт на прогонових будовах мосту стало можливим лише за умови тимчасового закриття споруди. Тому через село Бутенки був організований об’їзд. За попередньою домовленістю з керівництвом Бутенківської громади, після завершення ремонту мосту покриття в селі буде відновлено.


Автор: Прес-служба Служби автомобільних доріг у Полтавській області


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
11 лютого 2019, 19:20 | Кобеляки | Суспільство
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ
Останні коментарі

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації