Вхід | Реєстрація

Біля Бутенок і далі їздитимуть ґрунтовкою

Біля Бутенок і далі їздитимуть ґрунтовкою
Фури вже не їздять через Стрюки

За сприятливих умов тимчасове дорожнє полотно обіцяють укріпити.

Минулого тижня на редакційному сайті вийшов відеосюжет під назвою «Фури тонуть у багні», де розповідається, що з різким таненням снігового покриву автодорога Н-31 Дніпро — Решетилівка у межах Кобеляцького й Решетилівського районів стала фактично непроїзною. Щебенево‑земляний насип під колесами багатовагових вантажівок перетворився у трясовину. І автомобілі банально застрягають у багні. Це призводить до утворення кількакілометрових заторів на дорогах.

 

Дорогу зруйнували вантажівки

Минулий четвер, 7 лютого, на платформі Ютуб Служба автомобільних доріг розмістила відео, де надала роз’яснення з приводу ситуації, що склалася в районі будівництва розв’язки на перетині доріг Н-31 та М-22 (Полтава — Олександрія). Згідно з сюжетом, у цьому році інвестиційний проект з будівництва бетонної дороги буде продовжений на території Кобеляцького і Решетилівського районів. Роботи на розв’язці та шляхопроводі над залізничними коліями в селі Бутенки майже завершені.

Як повідомив керівник проекту Олександр Валуйкін, будівництво сповільнюєтьстим, що в межах новозведених споруд проходять газопроводи і різні комунікації, що потребують облаштування додаткового захисту. Щодня через тимчасову дорогу проїжджають більше 15 000 транспортних засобів. Хоча будівельна техніка намагається підтримувати покриття у нормальному стані, та його руйнуванню не вдається запобігти.

Заступник начальника Служби автодоріг Анатолій Мягкохліб зазначив, що несприятливі погодні умови не дозволяють продовжити будівництво бетонного полотна. Тому тимчасова дорога укріплюється гравійно-щебеневими матеріалами. Коли погода стабілізується, на покритті застосують технологію холодного ресайклінгу.

Також Служба автодоріг нагадала водіям, що на автодорозі Н-31 заборонено рухатися автівкам, важчим за 10 тонн. Дорожники відзначають, що «у зв’язку із значним руйнуванням дорожнього покриття та з метою забезпечення безпеки дорожнього руху на автомобільній дорозі Дніпро — Решетилівка, Служба автомобільних доріг у Полтавській області ще в 2015 році ввела обмеження руху транзитного вантажного автотранспорту, маса якого перевищує 10 тонн, від перехрещення з автодорогою М-22 до перехрещення з автодорогою М-03 Київ — Харків — Довжанський. Через те, що перевізники систематично порушують цю заборону, транспортуючи вантажі вагою 30, 40, 50 тонн, покриття автошляху на деяких ділянках знаходиться у критичному стані. Об’їзд здійснюється автодорогами М-22 та М-03 через Полтаву».

 

Бутенківці вийшли на пікет

7 лютого в Бутенках, у мікрорайоні Стрюки, місцеві жителі перекрили дороги. Вони вимагали, аби на трасі М-22 відкрили міст через річку Кобелячок. Протягом кількох місяців на цій споруді тривали ремонтні роботи. Тому весь транспортний потік рухався через Стрюки. Автомобілі зруйнували дорожнє полотно. Через відсутність тротуарних доріжок пішоходам доводиться ходити автошляхом. Це утруднює як проїзд для автомобілів, так і рух самих пішоходів. Активісти заявляли, що через надмірно навантажену дорогу їм доводиться водити своїх дітей у школу.

На відео місцевий житель Павло Гунжель заявив, що днями на дорозі через Стрюки сталося дві дорожньо-транспортні пригоди. У одній із них постраждав пішохід.

Із приводу заяв Гунжеля редакція звернулась до інспектора сектору реагування патрульної поліції Кобеляцького райвідділу Артура Матюха. Правоохоронець спростував цю інформацію.

До мітингувальників приїхав голова громади Микола Скрильник. Він повідомив, що неодноразово обговорював ситуацію з керівником Служби автомобільних доріг Володимиром Трояновським. Останній запевнив, що вже в четвер, 14 лютого, міст відкриють. Активісти погодились припинити пікет, але попередили, якщо обіцянку не виконають, 14 лютого рух через Бутенки повністю перекриють.

Крім того, голова громади запевнив, що дорогу через Стрюки відремонтують. Спеціальна комісія проведе її оцінку та визначить пошкоджені ділянки. Ремонтні роботи замовить Служба автодоріг.

Наступного дня на своїй сторінці у Фейсбуці Служба автомобільних доріг повідомила, що міст через річку Кобелячок на автомобільній дорозі М-22 планується відкрити менше, ніж за тиждень. З очільником громади Миколою Скрильником усі питання були погоджені заздалегідь. Після ремонту мосту дорога в Бутенках буде відновлена за кошти Служби.

11 лютого міст відкрили і транспортний потік через Стрюки значно зменшився.


Автор: Олександр ДІДЕНКО, «ЕХО»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
14 лютого 2019, 10:48 | Кобеляки | Суспільство
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації