Вхід | Реєстрація

До потопу готові!

Те, чого з побоюванням очікували всі кременчужани, врешті розпочалося – снігові завали, на які нинішня зима аж занадто розщедрилась, почали танути. Завдяки милості природи грандіозного потопу нам, здається, пощастить уникнути. Куди більш нагальною стане проблема локальних підтоплень у центрі міста та приватному секторі.

Дамба витримає
Міські МНС-ники заспокоюють, історія з тріщиною у дамбі Кременчуцької ГЕС, про яку подейкують у Кременчуці, не більше, ніж плітка. Заступник начальника міськуправління МНС Віталій Навроцький, зокрема зазначив, що таку інформацію вони б отримали першими і повідомили городян про небезпеку. Щодо цих чуток висловився і мер міста Микола Глухов: «Торік Кременчуцьку ГЕС обстежили спеціалісти з Міністерства надзвичайних ситуацій. Є певні порушення, але висновку про те, що у конструкції дамби існують негаразди, немає».

У зоні ризику
У разі весняного паводка до зони ризику потрапляють 11 потенційно небезпечних ділянок, – каже начальник управління з питань надзвичайних ситуацій Юрій Пастух. Серед них  – Лашки, Ревівка, Другий Занасип, новобудови Молодіжного, дальній Крюків та вул. Першотравнева у центрі міста. За його словами, всі 10 насосних станцій, що наявні у Кременчуці, були перевірені і запущені, проте їх стан наразі залишає бажати кращого:
— Я довів до відома керівництва «Благоустрою» (КП «Благоустрій Кременчука» – балансоутримувач насосних станцій – авт.), що треба покращити обладнання насосних станцій, а для цього слід звернутися до міського голови з проханням про виділення коштів,  – відзначив Юрій Пастух.

Усі сили – на розчищення зливоприйомників
Уже минулими вихідними на більшості прибудинкових територій навіть у центрі міста утворилися міні-озера, оточені сніговою кашею, які не лише псують настрій та взуття пішоходам, але й заважають нормальному проїзду авто.
— За кількістю опадів дана ситуа­ція класифікується як надзвичайна ситуація природного характеру. Сьогодні все залежить від того, як буде працювати шляхове ремонтно-будівельне управління, – говорить заступник міського голови з комунальних питань Микола Порицький.
Наразі ця комунальна служба цілодобово проводить роботи з розчищення зливової каналізації у місті. До порятунку зливовок залучені автонавантажувачі, екскаватори та робочі руки. З 3000 зливоприйомників у Кременчуці розчищено близько 120-ти. На заваді ШРБУ стали заморожені каналізації та завалені снігом зливовки, до яких не завжди вдається дістатися за допомоги технічних засобів. Поточного тижня шляховики отримали розпорядження додатково вивести на дороги міста екскаватори та збільшити кількість людей, які працюють над розчищенням зливовок.

Врятуй себе сам
Розчищення зливової каналізації, яке розпочало шляхове ремонтно-будівельне управління, не врятує від підтоплення мешканців приватного сектора, особливо у тих районах, де зливовок споконвіку не було. Жителям пропонують зі своєю бідою справлятися самотужки, мовляв, ви винесіть сніг за межі свого двору, на дорогу, а там його підбере снігоочищувальна техніка. Микола Порицький так і сказав: «У кожен двір техніка заходити не буде, лише у крайньому разі». Щоправда, що робити тим, у кого рівень подвір’їв значно нижчий за рівень доріг і виносити сніг сюди – Сізіфова праця, поради так і не дали. Було сказано, що проблема відома, будуть вирішувати.
Поки що погода дає фору і комунальникам: стовпчик термометра вдень не піднімається вище +5? С, вночі не опускається нижче –5? С. Крига тане не дуже швидко. Проте, якщо вчасно цим не скористатися, навіть такі сприятливі умови не врятують.

Автор: Олена УСКОВА, www.panorama.pl.ua


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
25 лютого 2010, 16:20 | Кременчук | Суспільство
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації