Вхід | Реєстрація

Будуть жити на 100 мільйонів

Будуть жити на 100 мільйонів

На 48 сесії селищної ради, яка відбулася 6 лютого, розглянули 14 питань. Вперше на цій сесії була застосована електронна система поіменного голосування. Усі присутні 22 депутати голосували за новими правилами.

Питання черги денної стосувалися програми соціально–економічного та культурного розвитку Царичанської селищної ради за 2018 рік, виконання селищного бюджету, змін до селищних цільових програм, затвердження рішень виконавчого комітету та багато іншого.

По питаннях, які стосувалися фінансів, доповідала заступник селищного голови з питань економіки Ірина Смоляга. Бюджет Царичанської ОТГ у минулому році становив 130 339 400 гривень, з них 78 227 100 — доходи з бюджетів інших рівнів (60 відсотків). Власні надходження — 52112300 гривень (40 відсотків). Тобто, сучасна Царичанська селищна громада залишається глибоко дотаційною.

Станом на 1 січня 2019 року в селищі Царичанка проживає 7 415 осіб, у селах — 7 565. Господарську діяльність здійснювали 164 підприємства.  Основні підприємства, які наповнюють місцевий бюджет: ФГ «Грант», ФГ «Дніпро», ТОВ «Агрофірма «Світанок», ТОВ «АБК «Дніпро», ПАТ «Комбінат «Придніпровський».

У ході сесійного заходу депутати погодили зміни до селищного бюджету на 2019 рік. Доходи бюджету становитимуть 108 126 635 гривень, у тому числі доходи загального фонду — 106 755 297 гривень, доходи спеціального фонду — 1 371 338 гривень. При цьому  власна податкова база у порівнянні з фактом 2018 року зросла на  3700000 гривень — це 7,6 відсотка. Протягом 2019 року до селищного бюджету будуть надходити цільові кошти.

Уточнення вільного залишку власних коштів становить 2 111 288 гривень. Залишки вирішили спрямувати на виготовлення технічного паспорта на будівлю Царичанської філії І-ІІ ступенів, придбання посуду для проведення заходів у БДЮТ, послуги інформатизації, навчання тренера–викладача, послуги з розчищення від снігу, монтаж інфрачервоних обігрівачів у Бабайківському СБК, придбання ПММ для поліції в рамках програми профілактики правопорушень Царичанської селищної ради на 2017—2020 роки. Із спеціального фонду кошти спрямують на оплату експертизи проектно–кошторисної документації із реконструкції будівлі Прядівської амбулаторії під ЗОШ І-ІІІ ступенів з облаштуванням прилеглої території; співфінансування реконструкції будівлі під розміщення садочка в Лисківці; енергозберігаючі заходи в ДНЗ №4 «Берізка»; виготовлення проектно–кошторисної документації для капремонту школи естетичного виховання, центральної бібліотеки, придбання біотуалету та інше. Також 960 тисяч гривень планують спрямувати на виготовлення проектно–кошторисної документації по об’єкту «Реконструкція майна Царичанської центральної районної лікарні»  (проект енергоефективності складає 43 823 326 гривень); по об’єкту «Реконструкція майна Царичанської амбулаторії сімейної медицини (проект енергоефективності — 52 207 674 гривні). Із залишків коштів освітньої субвенції з державного бюджету 150000 гривень направлять на виготовлення проектно–кошторисної документації з реконструкції покрівлі Царичанської ЗОШ І-ІІ ступенів.
Упродовж  сесії депутати надали згоду на оренду приміщень у військкоматі, ДЮСШ, ДРАЦСі. Також делегували повноваження управлінню соціального захисту населення на виконання бюджетних програм, прийняли на баланс ради кілька доріг комунальної власності, які в цьому році ремонтуватимуться, надали згоду на прийняття до комунальної власності водопровідної мережі та обладнання в селі Прядівка.


Автор: Олена Маренич


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
17 лютого 2019, 14:32 | Царичанка | Фінанси
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ
Останні коментарі

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації