Вхід | Реєстрація

Народний депутат України Артем ВІТКО: «Разом зробимо Полтавщину успішною»

Народний депутат України Артем ВІТКО: «Разом зробимо Полтавщину успішною»

Народний обранець звітував перед мешканцями Кобеляцького району.

Він розповів, що торік зроблено для полегшення їхнього життя та яку роботу виконував у Верховній Раді.

 

Депутатські ініціативи й боротьба зі свавіллям «газовиків»

У Кобеляках актовий зал на 400 чоловік був заповнений практично вщент. Це перший випадок, коли народний депутат України запропонував жителям Кобеляцького району оцінити свою роботу за рік, вислухати їхні пропозиції та відповісти на найболючіші запитання. Зустріч почалася із перегляду фільму «Народний захисник із Полтавщини». Кадри кінострічки гортали недавні сторінки життя Артема Вітка. Глядачі дізналися про полтавське родинне коріння нардепа, його службу на Донбасі, де командував добровольчим батальйоном, зумівши зберегти життя усім своїм бійцям, і звичайно, про депутата-захисника у парламенті.

Зокрема, серед його останніх ініціатив – здешевлення кредитування для фермерських і сімейних господарств, розвиток закладів охорони здоров’я на Полтавщині, відродження професійної освіти. Разом із однодумцями Артему Вітку вдалося змусити Кабінет Міністрів виділити півмільярда гривень у бюджеті на нинішній рік для збереження сільських поштових відділень. Він зареєстрував законопроекти про посилення відповідальності чиновників за безпідставну невиплату заробітної плати, стипендії та пенсії, а орендарів землі – за зниження родючості українських чорноземів. Також запропонував запровадити першочергове право для молодих випускників аграрних вузів й професійно-технічних училищ на отримання земельної ділянки для ведення фермерського господарства. Артем Вітко послідовно добивається, щоб полтавці користувалися газом власного видобутку на пільгових умовах. Його обурило, коли газовики відключили тепло у Кошманівському будинку культури Машівського району. Народний обранець запевнив, що докладе зусиль аби покласти край подібному свавіллю. І відповідні звернення направив до Кабінету Міністрів України, Національної поліції України, Полтавської облдержадміністрації та Полтавської обласної ради. Артем Вітко також запропонував усім небайдужим полтавцям приєднатися до своєї ініціативи і повідомити про додаткові факти свавілля «газовиків» на телефонний номер 068 703 63 66.

 

Чоловік слова: пообіцяв – виконав

У залі, де проходила зустріч стояла скринька для запитань і пропозицій. Мешканці Кобеляк залишали там свої письмові звернення до народного депутата. На деякі із них Артем Вітко відповідав безпосередньо під час зустрічі. Людей передусім цікавили житлово-комунальні й газові проблеми, виплати за паї, стан доріг, медичне й транспортне обслуговування, низькі зарплати й пенсії, загальне зубожіння, боротьба в Україні з корупцією тощо. До речі, близько п’ятдесяти звернень надійшло і до правової приймальні, яка впродовж кількох тижнів успішно працює у Кобеляках. Дехто із місцевих мешканців уже встиг отримати і конкретну допомогу.

– Артем Леонідович посприяв, щоб мене поставили на квартирний облік, – розповідає Наталія Ушакова – мати загиблого на Донбасі двадцятирічного Антона Дзерина. – Було дуже образливо, коли мені відмовили у сільській раді. І тільки втручання народного депутата подіяло на чиновників. Таких, як він, кому не байдужі біди простих людей, має бути більше у парламенті.

– Чотирнадцять хлопців із Кобеляцького району віддали свої життя, захищаючи Україну на Донбасі, – приєднується до розмови волонтер Тетяна Вільхова. – Артем Вітко по суті тримає шефство та всіма їхніми родинами. Він сам командир і переймається долею наших захисників. Ми регулярно їздимо на передову, возимо хлопцям усе необхідне. Звертаємося за допомогою і до народного депутата, то він нам жодного разу не відмовив. Це – чоловік слова: пообіцяв – виконав.

– Не пам’ятаю, щоб депутати ось так збирали людей, – говорить місцевий мешканець Іван Пастухов. – В усякому разі у Кобеляках – це точно уперше. Тому, вважаю, молоді перспективні політики зможуть змінити на краще ситуацію в Україні. Треба тільки дати їм дорогу і можливість працювати.

 

Із задоволенням їжджу до своїх земляків

Підбиваючи підсумки зустрічі, Артем Вітко наголосив, що для ефективної роботи депутата подібні зустрічі є дуже цінними. На думку народного обранця, вони мають стати системними.

– Люди хочуть спілкуватися, розповідати про свої проблеми та потреби, ділитися актуальними ідеями, – зазначив він. – Проблема в тому, що часто саме представники влади блокують таку можливість. Так не повинно бути.

Я із задоволенням їжджу до своїх земляків. Максимально намагаюся вирішувати їхні питання. І завжди наголошую: лише разом зробимо Полтавщину успішною.

Цього ж дня у фойє будинку культури, де проходила зустріч, презентували й фотовиставку, приурочену діяльності народного депутата України Артема Вітка за звітний період. Свої пісні під гітару виконував лауреат фестивалю «Пісні народжені в АТО», ветеран-десантник із Кобеляк Борис Ярошенко. Святковий концерт присутнім подарували самодіяльні митці Кобеляцького центру культури і дозвілля.

Подібне спілкування народного обранця із виборцями уже відбулося у Чутовому, Карлівці і Козельщині. Найближчим часом він планує зустрітися із мешканцями Машівки та Нових Санжарах.


Автор: Віталій БАБАЄВ
Розміщено на правах реклами


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
19 лютого 2019, 11:34 | Кобеляки | Політика
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ
Останні коментарі

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації