Вхід | Реєстрація

Замовника вбивства миргородського депутата-свободівця Олега Супруненка посадили на 10 років

Замовника вбивства миргородського депутата-свободівця Олега Супруненка посадили на 10 років

Суд призначив обвинувачуваним у вбивстві депутата Олега Супруненка Хачатуру Хачатряну та Левону Марданяну 10 та 4,5 роки ув’язнення

19 лютого Миргородський міськрайсуд виніс вирок ще двом обвинуваченим у вбивстві депутата-свободівця Олега Супруненка. Хачатур Хачатрян та Левон Марданян отримали 10 та 4,5 роки ув’язнення відповідно.

За інформацією прес-служби Миргородського міськрайонного суду 19 лютого 2019 року суддя Валентина Куцин визнала винним Хачатура Хачатряна в нанесенні умисного тяжкого тілесного ушкодження, що має характер особливого мучення, або вчинене групою осіб, а також з метою залякування потерпілого або вчинене на замовлення, або таке, що спричинило смерть потерпілого, а також в крадіжці вчиненою за попередньою змовою групою осіб. (ч.3 ст.28 ч.2 ст.121 КК України ). Йому призначили остаточне покарання у вигляді 10 років позбавлення волі.

Левона Марданяна суд визнав винним в умисному нанесенні тяжких тілесних ушкоджень з метою залякування потерпілого, скоєному за попередньою змовою групою осіб. (ч.2 ст.28 ч.2 ст.122 КК України) Йому призначили покарання у вигляді 4 років 6 місяців позбавлення волі.

Крім того, суд стягнув із засуджених солідарно на користь потерпілої — дружини померлого — 34 тис. 125 гривень на відшкодування матеріальної шкоди завданої злочином, а на користь потерпілих — батька та матері по 497 тис. гривень кожному на відшкодування моральної шкоди.

Вночі з 11 на 12 липня 2017 року у Миргороді у непритомному стані, із численними травмами, знайшли керівника міської організації ВО «Свобода» та керівника фракції цієї партії у міській раді Олега Супруненка. Після 26 днів у реанімації він помер.

У вересні 2017 правоохоронці затримали депутата Миргородської міськради від РПЛ Хачатура Хачатряна за звинуваченням у вбивстві Олега Супруненка. Того ж дня у Полтаві взяли під варту ще двох підозрюваних у нападі — Левона Марданяна і Олександра Гребенюка.

Під час досудового розслідування полтавські поліцейські встановили причетність ще однієї особи до нападу на депутата, ним виявився брат Хачатура Хачатряна — Руслан Хачатрян. Четвертий обвинувачений й досі переховується від правоохоронців. 31 січня 2018 року його оголосили у розшук.

На початку березня 2018 року один із підозрюваних визнав свою провину та погодився співпрацювати зі слідством. 6 березня Миргородський міськрайонний суд затвердив угоду про визнання винуватості, укладену між прокурором та 31-річним жителем села Гаркушинці Олександром Гребенюком.

Його дії кваліфіковані за ч. 3 ст. 28, ч. 2 ст. 121 (умисне нанесення тяжкого тілесного ушкодження потерпілого, що спричинило його смерть, вчинене у складі організованої злочинної групи) та ч. 2 ст. 185 (крадіжка, вчинена за попередньою змовою групою осіб) КК України. Олександр Гребенюк отримав 7 років позбавлення волі.


Автор: Анастасія НЕДОГОРСЬКА, «Полтавщина»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
20 лютого 2019, 11:15 | Миргород | Кримінал
1. Slavko / 20 лютого 2019, 18:53
Неймовірно!
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації