Вхід | Реєстрація

У міськвиконкомі вирішували долю котельні мікрорайонів Алмазний, Сади-1, 2 та 3

Котельня, яка розташована за адресою Ціолковського, 36 та обслуговує 267 житлових будинків й 228 об'єктів бюджетно-соціальної сфери, нині потребує капітальної реконструкції. На обговорення та затвердження було висунуто два варіанти подальшого оновлення найбільшого у місті джерела теплопостачання.
Котельня 8-го житлового масиву по вулиці Ціолковського, 36 була введена в експлуатацію у 1968-му році. На сьогодні вона обслуговує 267 житлових будинків, в яких мешкає 62 тисячі полтавців. За період експлуатації обладнання, яке відпрацювало більше сорока років, технічно застаріло та не забезпечує необхідну надійність, розповів на нараді по теплопостачанню, яка пройшла у міськвиконкомі, генеральний директор комунального підприємства «Полтаватеплоенерго» Степан Пасічко. Лише за останній опалювальний сезон котельня піддавалася ремонту 14 разів. За такої ситуації джерело теплопостачання потребує термінової реконструкції, підкреслив фахівець. На нараді були представлені два варіанти розв'язання проблеми. Перший – реконструкція котельні шляхом заміни існуючих котлів та котельного обладнання. Другий – закриття існуючої та будівництво семи котелень на місці існуючих центральних теплових пунктів. «Хоча другий варіант і більш надійний, та після детального розгляду вирішили схилитися до першого», – наголосив Степан Пасічко.
Степан Пасічко, генеральний директор КП «Полтаватеплоенерго»Ж
- Сьогодні ми розглянули це: побудувати до семи котелень, підвести туди електричні кабелі, зробити реконструкцію трубопроводів і це зробити в щільній забудові, яка сьогодні вже діюча - маючи досвід Леніна, 9, коли присутня громада була невдоволена з того, що ми будемо будувати поруч котельню - це, фактично, нереальною
«Навіть якби був прийнятий другий варіант, ми б зіткнулися з проблемою, адже на проектування та будівництво кожної з котелень потрібно 25-35 мільйонів гривень. Таких коштів наразі немає, будівництво могло б затягнутися на років десять», – спрогнозував Степан Пасічко. Тож напрямком для роботи було обрано почергову заміну всіх котлів в період неопалювального сезону.

Автор: Юлія Лис, www.misto-tv.poltava.ua


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
| Полтава | Суспільство
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Купить квартиру Полтава
 Криптовалютні біржі в Україні
Курс НБУ
Останні коментарі

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації