Вхід | Реєстрація

«Барвінок» привіз зі столиці дві нагороди

«Барвінок» привіз зі столиці дві нагороди

Кобеляцький танцювальний колектив переміг одразу в двох номінація і був запрошений на бал.

Із 16 по 17 лютого в Києві проходив другий фестиваль українського народного танцю «Гопакфест». Місцем проведення конкурсу став Центр культури та мистецтв Національного авіаційного університету. У ньому взяли участь більше 700 артистів із Сумської, Івано-Франківської, Львівської, Рівненської, Чернігівської, Київської та Полтавської областей. Вік учасників — від 5 до 75 років. Засновник фестивалю — громадська організація столичний «Танцювальний клуб «Модус-Ніка». Конкурс проводиться за підтримки Департаменту культури Київської міськдержадміністрації.

Свої хореографічні здібності на цьому фестивалі продемонстрували учасники аматорського колективу «Барвінок», що діє при Кобеляцькому районному центрі культури і дозвілля. Керує колективом Володимир Уткін.

Як розповіла учасниця «Барвінку» Жанна Пашко, програма фестивалю включала в себе урочисте відкриття, конкурсну частину, проведення майстер-класів від членів журі та тематичну виставку сценічних костюмів. Виступи артистів транслювались у он-лайн режимі, а глядачі мали можливість проголосувати за них. Учасники змагались у шести основних і чотирьох додаткових номінаціях. Їх виступи оцінювали відомі фахівці хореографічного та музичного мистецтва: В’ячеслав Вітковський, Григорій Воронов, Євген Досенко та інші.

За рішенням журі, учасники «Барвінка» перемогли в номінаціях «стилізований гопак» та «вільна хореографія».

— Кульмінацією фестивалю став «Український бал», що проходив у Колонному залі Київської міськдержадміністрації за участю кращих артистів, — говорить Жанна Пашко. — Дуже приємно, що організатори назвали нас найколоритнішим колективом фестивалю.

Від імені учасників «Барвінка», дякую Ніні Тихоненко, яка спекла нам коровай. На жаль, більше ніхто зі спонсорів не відгукнувся на наше прохання про допомогу в організації поїздки.


Автор: Олександр ДІДЕНКО, «ЕХО»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
21 лютого 2019, 10:23 | Кобеляки | Культура та освіта
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ
Останні коментарі

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації