Вхід | Реєстрація

У Кобеляках хворіють на віспу, а в Санжарах — на гепатит

У Кобеляках хворіють на віспу, а в Санжарах — на гепатит

Крім цих інфекційних захворювань, протягом минулого тижня в жителів обох районів лікарі діагностували кір, туберкульоз та гострий енцефаліт.

Керівник лабораторного центру Мінохорони здоров’я Валентина Семиног повідомила, що за сьомий тиждень цього року в Кобеляцькому районі на гострі респіраторні вірусні інфекції захворіли 204 особи. З них дітей віком до 17 років — 145 (школярів — 84, дошкільнят — 26). Показник захворюваності нижчий епідпорогового на 26,4 відсотка.

Найбільше на ГРВІ хворіли в Кобеляках (113 чоловік), Бутенках (35). Найнижчі рівні захворюваності реєструються в Іванівській, Дашківській та Світлогірській дільницях.

З початку епідсезону (з 40‑го тижня 2018 року) на ГРВІ в районі захворіли 3535 чоловік, з них дітей віком до 17 років — 2278.

Також на минулому тижні лікарі зареєстрували 5 випадків вітряної віспи (Кобеляки, Деменки, Придніпрянське), 2 випадки кору (Придніпрянське та Лісне), 2 випадки гастроентероколіту (Кобеляки), епідемічний паротит та гострий енцефаліт у студента й учня з райцентру, 1 випадок туберкульозу (Білики), 2 випадки мікроспорії волосистої частини голови в дітей (Іванівка, Білики).

 

ГРВІ вразило менше 50 чоловік

У Новосанжарському районі за вказаний період захворюваність на гострі респіраторні вірусні інфекції склала 46 випадків (у тому числі, діти віком до 17 років — 24).

Найбільше в лікарню звертались новосанжарці (11 чоловік) та нехворощани (9). Поодинокі захворювання реєструвались у Великому та Малому Кобелячку, Полузір’ї, Драбинівці, Соколовій Балці.

За 7‑й тиждень у Новосанжарському районі зареєстровані два випадки хронічного вірусного гепатиту В та С у мешканців Клюсівки і Соколової Балки.


Автор: «ЕХО»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
21 лютого 2019, 11:42 | Кобеляки | Спорт і здоров'я
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації