Вхід | Реєстрація

Царичанка закохана

Царичанка закохана

У минулому номері «ЕХО» ми повідомляли про те, що Царичанський районний відділ державної реєстрації актів цивільного стану (ДРАЦС) візьме участь в акції Міністерства юстиції «Шлюб поза часом — 2019». І така подія відбулася.

У День усіх закоханих, 14 лютого, у весільному залі цієї установи відбулося дуже гарне свято. І не тільки тому, що цього дня реєстрували шлюб молодята, а й тому, що відбулася церемонія відкриття інстальованого кованого «Серця закоханих». Подія набула неабиякого розголосу.
У день акції в Царичанському районі одружилося 5 пар: В’ячеслав Сердечний і Вікторія Нестерова, Олександр Савчук і Наталія Перетятько (Царичанка); Віталій Корчевський і Олена Нечипоренко (Бабайківка); Максим Серченко і Неля Вальовська (Могилів) та пара з Новопідкряжа — Олександр Коломоєць і Тетяна Десятерик. У цей день відзначала свій День народження і ведуча обрядового дійства, вона ж — начальник ДРАЦСу Світлана Кіріченко. Тож привітань, радісних митей і квітів учасникам події вистачало.

Розповімо про реєстрацію шлюбу наречених В’ячеслава та Вікторії Сердечних. Обоє молодят працюють в райдержадміністрації головними спеціалістами відділів. Крім друзів і родичів, їх прийшли привітати колеги. У сценарії свята взяли участь і дві дівчинки—янголятка, які, тримаючи імпровізовані половинки «серця» та обручки наречених, побажали винуватцям торжества палкого кохання. Поки відбувається обряд спілкування молодих з батьками, ведуча вітає ювілейну пару — подружжя Василя і Варвари Корпусенків з Бабайківки, котрі 30 років назад, у далекому 1989 році, стали на весільний рушник. Ювілярів запросили відзначити подію шампанським. Далі від усього присутнього товариства обом парам лунає «Гірко!». Відзначимо, цього дня на святі закоханих були не тільки родини пар, а й почесні гості — керівники району, громади, депутати. Подарунки, теплі слова, квіти від народного депутата Олега Кришина, депутата обласної ради Гошгара Мухтарова, голови райдержадміністрації Руслана Буленка, голови райради Світлани Горбачової, царичанського селищного голови Геннадія Сумського отримали усі пари, які цього дня одружувалися.

Після церемонії привітань усі святкуючі вийшли на подвір’я, де на них чекало «Коване серце». Молодята і ювіляри урочисто відкрили цей символічний арт–об’єкт і повісили на ньому замочки. Усі присутні зробили світлини на згадку про цю знаменну для них подію. З цього часу «Коване серце» буде знаходитись біля приміщення селищної ради, де започаткувалася традиція для наречених — вішати замочки на знак кохання і створення сім’ї. Як повідомили організатори гарного почину, згодом, коли відбудеться запланована реконструкція центральної площі селища, «сердечко» облаштують на Алеї закоханих, передбаченої великомасштабним проектом. Усе це відбудеться в недалекому майбутньому. До речі, для жителів району гарна новина: районним відділом державної реєстрації актів цивільного стану буде опікуватися громада. Відділ збережений для всіх мешканців Приорілля. Раніше він мав відійти до Магдалинівського району з реєстрацією у Магдалинівці.

14 лютого на Дніпропетровщині зареєстрували 231 одруження. Про це повідомила начальник обласного відділу реєстрації Наталія Щеблиніна. Заяви на одруження у цей день подавалися з літа минулого року. У Дніпрі одружилося 70 пар, Кам’янському — 16, Кривому Розі — 34, Павлограді — 20. У 2018 році було зареєстровано 198 одружень.


Автор: Олена Маренич


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
22 лютого 2019, 12:27 | Царичанка | Цікаве
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації