Вхід | Реєстрація

Субсидія готівкою надійде через банки

Субсидія готівкою надійде через банки

За повідомленням прес-служби Кабінету Міністрів, грошові кошти в рамках програми монетизації субсидій почнуть надходити у відділення «Ощадбанку» з 12 березня.

«Громадяни непенсійного віку з 12 березня отримають першу субсидію грошовим переказом через платіжну систему «Швидка копійка». Для цього необхідно звернутися в будь-яке відділення «Ощадбанку» з паспортом та ідентифікаційним кодом», — заявили в Кабміні.

Також усім субсидіантам надішлють на адресу проживання персональне повідомлення із роз’ясненням щодо розміру субсидії, за що вона нарахована та як її отримати «живими» коштами.

У той же час зазначається, що пенсіонери отримають суму нарахованої субсидії в день отримання пенсії (з 4 по 25 березня) на наявні пенсійні картки, або готівкою через поштові відділення, або через листоношу «Укрпошти» додому.

Віце-прем’єр-міністр Геннадій Зубко підкреслив, що три роки субсидії, які надходили у вигляді клірингових розрахунків, не стимулювали українців до зменшення енергоспоживання та впровадження енергоефективних заходів. Субсидія «живими» коштами — це можливість для людей навчитися управляти послугами і своїм споживанням, а також отримати «живі» гроші від держави на оплату комунальних послуг. У той же час, зекономлені кошти, які залишаться після оплати комуналки, люди зможуть використовувати на власний розсуд. Найкраще вкладення зекономлених на комуналці грошей — це утеплення й модернізація житла. Це дасть ще більшу економію.

В уряді також нагадали, що для отримання монетизованих субсидій додаткових заяв і довідок надавати не потрібно.


Автор: «ЕХО»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
1 березня 2019, 10:26 | Полтавщина | Фінанси
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації