Вхід | Реєстрація

Від перестановки доданків сума не змінюється

Від перестановки доданків сума не змінюється

Сьогодні необхідно звернути особливу увагу громадськості на загострення проблеми, вирішення якої вже тривалий час уникає Новосанжарська районна рада з райдержадміністрацією і яка найбільше турбує нашу громадську організацію. Мова йде про можливе закриття найбільшого в районі навчального закладу.
Останнє засідання постійної комісії з бюджету, майна, під головуванням депутата від БЮТу Галини Курило, і районної сесії, яка своїм рішенням намагається змусити Новосанжарську ОТГ прийняти Новосанжарський опорний заклад у власність, не продемонстрували істинну причину такого поспіху. Але зрозуміло, що і Курило, і голова райради Супрун добре знають про рішення Адміністративного суду та відкриття виконавчого провадження. А за ігнорування рішення суду, між іншим, передбачена кримінальна відповідальність.

Не дивлячись на всі політичні моменти, необхідно довести юридичну складову ситуації, яка склалася протягом минулого року. Після перевірок щодо дотримання і забезпечення техногенної і пожежної безпеки у квітні 2018 року та їх невиконання Новосанжарським НВК Новосанжарської районної ради, у травні за позовом ГУ ДСУНС в Полтавській області було відкрито адміністративну справу №816/1469/18. Під час її розглядів та апеляції ухвала набрала чинності, за якої було задоволено позов і визначено зобов’язання застосувати до Новосанжарського НВК заходи реагування у вигляді повного зупинення експлуатації будівлі до повного усунення порушень, у тому числі виконання через відключення від електропостачання будівлі. На цей час відкрито виконавче провадження. Судячи з чинного законодавства і практики, посадовці повинні будуть виконувати рішення суду і свої посадові обов’язки.

Так як виконання рішення, судячи з судових рішень, стосується керівника навчального закладу, бо з дивних причин не залучено було засновника, третю сторону — Новосанжарську районну раду, чи уповноважений орган райдержадміністрації — відділ освіти, Микола Решетило, можливо, і зможе відтягнути цей процес. Але не припинити. Процес, як було колись сказано, пішов і він є незворотнім.

І тут виникає запитання: «Хто відповість?». Якщо Новосанжарська районна рада в особі Геннадія Супруна сподівалась з передачею будівлі Новосанжарській ОТГ уникнути відповідальності, то чиновники глибоко помилялись. Протягом року, під час розподілення бюджету і навіть на останній сесії ці посадовці більше дбали про свої установи й інтереси, аніж про НВК (ОЗ), про що свідчать документи й рішення райради у виділенні їй 550 тисяч гривень. Навіть голова Новосанжарської районної ради, перебуваючи на посаді 5 років, неодноразово мав можливість вжити заходів з фінансування закладу освіти і забезпечити безпеку здоров’я і життя дітей. Але пріоритети в Супруна вочевидь інші.

Дивує, що голова бюджетної комісії Галина Курило, яка в силу своїх обов’язків повинна була б перша на це звернути увагу і бити у дзвони, заслухати на головній комісії райради профільних заступників Новосанжарської РДА і керівника закладу освіти Олександра Кульчицького, натомість переймається тарифами селищної ради. До речі, графічна синусоїда і пік проблем з місцевими тарифами, чомусь, найбільше підвищується перед кожними виборами, у яких бере участь або кандидат від політичної сили, або сама політична сила. Тому для правоохоронних органів повинно бути очевидно сьогодні, хто порушив законодавство і поставив у таке становище навчальний заклад і хто повинен понести відповідальність через свою діяльність за статтею 367 КК України. Адже думаю, що іншим посадовцям не захочеться через таких, з дозволу сказати, діячів отримати кримінальну відповідальність за невиконання судового рішення (стаття 382 КК України). Сьогодні для посадовців уже головне не фінансування чи експлуатація будівлі, а хто отримає статтю і втратить посаду до виборів чи після виборів. Тому, коли районна рада сподівалась, що вона, ігноруючи проблему, перенесе її з хворої голови на здорову, то дуже дехто помилявся. Крім того, зараз важливо знайти вихід з положення, а не перекладати проблему на чужі плечі.


Автор: Борис Федоренко, голова ГО «Голос Новосанжарщини»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
7 березня 2019, 09:14 | Нові Cанжари | Суспільство
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації