Вхід | Реєстрація

Жителі Прогресу залишились без частини пасовища

Жителі Прогресу залишились без частини пасовища

Землі, на яких селяни випасали худобу та заготовлювали сіно, віддали учасникам антитерористичної операції на сході України.

Цього тижня в редакцію звернулися жителі села Прогрес Червоноквітівської сільської ради. Вони розповіли, що їх позбавили 48 гектарів луків. Ці землі люди використовували у якості пасовищ для корів та заготовляли на них сіно.

Сільський голова Людмила Рибалко повідомила, що в Прогресі проживає 129 чоловік. Населення утримує близько 60 голів великої рогатої худоби. Землі, що слугували пасовищем для тварин, розташовані за межами населеного пункту. Тобто, вони знаходяться у державній власності.

На початку минулого року голові сільради стало відомо, що Головне управління Держгеокадастру в Полтавській області планує передати частину пасовищ військовослужбовцям для ведення власного сільського господарства.

Разом із депутатом обласної ради Миколою Жуком вона побувала в керівника земельної організації Вадима Чувпила. Сільський голова пояснила, що жителі Прогресу використовують землю під сінокіс. І сільрада готова оформити її. Ця місцевість заболочена, на ній багато порослі, ґрунти з високим вмістом солей, що перешкоджатиме росту більшості рослин.

Також виконком Червоноквітівської сільської ради повторно звернувся до керівника управління Держгеокадастру з листом від 7 березня 2018 року, у якому детально описав ситуацію.

— Та в цьому році нам стало відомо, що 48 гектарів пасовищ усе ж віддали колишнім військовослужбовцям, — говорить Людмила Рибалко. — Із 1 січня 2019‑го вступив у силу закон щодо колективної власності на землю. Згідно з ним, землі колишнього ПСП імені Чапаєва переходять у розпорядження сільської ради. Ми проведемо їх інвентаризацію, виготовимо технічну документацію та присвоїмо кадастрові номери. Після цих процедур землі, віднесені до сінокосів і пасовищ, надаватимуться в оренду згідно з нормативно-грошовою оцінкою.


Автор: Олександр ДІДЕНКО, «ЕХО»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
2 березня 2019, 14:27 | Кобеляки | Суспільство


1. Beri Mor / 2 березня 2019, 17:40
Хороших врожаїв,вам шановні АТОвці,а місцевий люд вас "благословить":)

Змінено 02.03.2019, 20:17
2. Beri Mor / 2 березня 2019, 19:45
"В редакцію звернулися жителі села Прогрес(до речі,чому досі не Регрес,в рамках закону про декомунізацію),що їх позбавили 48 гектарів луків".Це як у к.ф. "Неуловимые мстители":
-Коровка!Коровка!Атаман!Последнюю коровку угнали!
-А ты что думала,дурья твоя башка?Задаром твоя свобода завоевывается?А знаешь ли ты глупая женщина,что сегодня у тебя одну корову взяли,а завтра десять вернут?Потерпи,сестра.Воротим.Все воротим!:)

Змінено 02.03.2019, 19:46
3. orakul / 2 березня 2019, 20:02
"віддали учасникам антитерористичної операції на сході України"
Ну так все таки, там війна з Путіним, чи якась антитерористична операція? Шизофренія продовжується.
4. orakul / 2 березня 2019, 20:03
2.Beri Mor
«до речі,чому досі не Регрес,в рамках закону про декомунізацію»

Недопрацювали. Ганьба!
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ
Останні коментарі

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації