Вхід | Реєстрація

Злодії обікрали болгарську святиню

Злодії обікрали болгарську святиню
Пам’ятний знак залишився без огорожі

З 18 по 25 лютого до чергової частини Новосанжарського відділення поліції надійшли 113 заяв та повідомлень, які зареєстровані в журналі єдиного обліку. Із них 7 класифікуються як кримінальні правопорушення.

Минулого четверга до новосанжарських правоохоронців звернувся житель Малої Перещепини. Чоловік повідомив, що в період з 1 по 21 лютого зловмисники обікрали пам’ятний знак засновнику Великої Булгарії хану Кубрату. До цієї скульптурної споруди щорічно приїздять на поклони болгари з усього світу. Злочинці викрали металеву огорожу пам’ятника, загальною вагою близько 100 кілограмів. Сума збитку встановлюється.

Згідно з частиною 1 статті 185 Кримінального кодексу України, на крадіїв чекає штраф у розмірі 850 гривень, виправні роботи до 2 років або позбавлення волі на трирічний термін.

 

Непроханий «гість» похазяйнував на дачі

У суботу поліцейським повідомили про крадіжку в селі Клюсівка. Власник дачного будинку приїхав на вихідні і виявив, що в ньому побували непрохані гості. Зі слів чоловіка, протягом 11–20 лютого невідома особа розбила вікно на другому поверсі і проникла в приміщення. Із домогосподарства злодій викрав телевізор, музичний центр та надувний матрац. Сума матеріальних збитків встановлюється.
За вчинений злочин зловмиснику «світить» покарання, передбачене частиною 3 статті 185 ККУ. Крадіжка, поєднана з проникненням у житло, карається позбавленням волі на строк від 3 до 6 років.

 

20 000 гривень для шахраїв‑банкірів

22 лютого до Новосанжарського відділення поліції з письмовою заявою звернулась мешканка села Малі Солонці. Як пояснила жінка, днем раніше невстановлена особа зателефонувала з мобільного номера, назвалась працівником банку. Зловживаючи довірою жінки, «банкір» попрохав повідомити особисті дані, аби розблокувати картку. У шахрайський спосіб зловмисник зняв із рахунку 20 300 гривень.

Відповідно до частини 1 статті 190 ККУ, за шахрайство зловмисник отримає штраф, працюватиме на виправних роботах до 2 років або йому обмежать волю на строк до 3 років.


Автор: Олександр ДІДЕНКО, «ЕХО»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
1 березня 2019, 15:33 | Нові Cанжари | Кримінал
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації