Вхід | Реєстрація

Вони отримують надприбутки, а люди ледве зводять кінці з кінцями

Найбільше підвищення цін за останній рік спостерігалося у сфері діяльності монополій. Зростання тарифів на послуги монополій за 2009 рік: гаряча вода та опалення – на 36,3%; квартплата – на 32,9%; водопостачання – на 35,6%; залізничні перевезення – на 22,3%; поштові послуги – на 75,1%.
Тільки не зрозуміло, чому таке стрімке зростання аж ніяк не впливає на якість послуг, які нам продаються. За інформацією Держкомстату України, більшість галузей, які надають ці послуги, отримує приголомшливі, багатомільйонні прибутки навіть в умовах економічної кризи. Отже, робимо висновок, що ці прибутки складаються з підвищених тарифів…
Таке безпідставне збільшення вартості послуг змушують українського фермера везти зерно через усю країну до морських портів власними силами, аби не платити «дурні» гроші за перевезення товару залізницею. Теж саме спостерігаємо і в містах – люди встановлюють автономне опалення, щоб не платити «зайвого» за комунальні послуги. Проблема полягає в тому, що в нас усі найнеобхідніші послуги надаються монополіями. Для прикладу, у США послугами з теплопостачання займаються дві компанії – і в результаті тарифи там уже нижчі, ніж у нас.
Зростання тарифів монополій влада намагається пояснити збільшенням витрат у цих галузях.
Проте, чому пересічний українець повинен розплачуватися за недолугий менеджмент компаній? Звичайно ж, керівникам простіше обрати підвищення тарифів, аніж вдосконалити свій сервіс.
Робимо висновок: допоки у країні не буде здорової конкуренції на найвищому державному рівні, доти ми, споживачі, будемо годувати декількох, й без того не бідних, чиновників зі своїх власних кишень.

Автор: www.piryatin-visti.at.ua


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
25 лютого 2010, 16:44 | Полтавщина | Фінанси
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації