Вхід | Реєстрація

Санжарці слухали артистів та їли вареники з картоплею

Санжарці слухали артистів та їли вареники з картоплею

Минулої неділі в селищі відбулося масове гуляння з піснями, танцями та веселими конкурсами.

3 березня новосанжарці зібралися в центрі селища, на Народній площі, аби провести зиму і зустріти весну. Недільне святкування співпало з одним із слов’янських свят — Масляною, що цього року відзначається з 4 по 10 березня. Тому на відвідувачів заходу чекали не лише забави, а й частування борошняними стравами.

Організацією заходу займались працівники селищної ради та комунальних підприємств. Далі Ведучими свята були Неля Погоріла та Ірина Зуйкова. Усіх відпочиваючих із початком весни привітала селищний голова Інна Коба.

Перед глядачами виступили талановиті жителі селища, аматорські колективи Зачепилівського, Старосанжарського будинків культури та Нехворощанського будинку дитячої і юнацької творчості. Їх музичні й танцювальні номери чергувалися із забавами і конкурсами, у яких брали участь діти й дорослі. «Родзинкою» свята став виступ співочої родини Іванцових, яку тепло зустріли глядачі.

Поряд із сценою комунальники встановили опудало, яке підпалили на знак прощання із зимою.

Потурбувались організатори і про те, аби гості заходу не залишились голодними. Оскільки на Масляну прийнято вживати страви з борошна і молока, усіх бажаючих частували варениками й млинцями. На імпровізованій кухні кілька годин поспіль кипіла робота. Усього кухарі приготували й роздали тисячу вареників з картоплею і салом та триста млинців. Не забули вони і про найменших відвідувачів, для яких випекли двісті жайворонків.

Фото зі свята можна переглянути у нашій Галереї


Автор: Олександр ДІДЕНКО, «ЕХО»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ
Останні коментарі

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації