Вхід | Реєстрація

Царичани не хочуть працювати в поліції

Царичани не хочуть працювати в поліції

Такий висновок можна зробити з інформації, озвученої під час сесії Царичанської районної ради керівником місцевого відділу поліції Олексієм Калениченком.

Виступаючи перед депутатами, керівник відділу поліції повідомив, що станом на початок березня серед поліцейських існує значний дефіцит кадрів. Для того, щоб штат райвідділу був повністю укомплектований, не вистачає 24 співробітники. У результаті, виникає велике навантаження на діючих поліцейських, а це, у свою чергу, негативно позначається на якості їх роботи. Окрім того, лише за одне півріччя змінилися два начальники слідчого відділення та один начальник кримінальної поліції. Керівник назвав цей факт мінусом у роботі.

Олексій Калениченко повідомив депутатам, що за 2018 рік у райвідділі зафіксували 4850 звернень, що на 1160 більше, аніж у 2017 році. До реєстру досудових розслідувань внесено 622 звернення. Протягом року на території району були скоєні 3 умисних вбивства, 4 грабежі, 6 розбійних нападів (усі розкриті).
Калениченко констатував, що в 2018 році зросла кількість тяжких злочинів і зменшилася кількість розкритих крадіжок. Зайвого клопоту поліцейським додає той факт, що чимало тяжких злочинів скоюють приїжджі «гастролери».

У депутатів виникли запитання до начальника відділу. Зокрема вони цікавилися станом справ щодо розкриття резонансного злочину в Лозоватці, де вбили літню жінку. Олексій Калениченко розповів, що поліцейські з Царичанки та підмога із Дніпра буквально днюють і ночують у селі. Але покищо вбивцю чи вбивць знайти не вдалося. Натомість, за кілька останніх днів поліцейські затримали чоловіка, якого підозрюють у незаконній вирубці дерев у Бабайківці та грабіжника із Нових Санжар, який орудував у Михайлівці.

Керівник царичанських поліцейських висловив сподівання, що в умовах хронічного дефіциту кадрів дієву допомогу правоохоронцям нададуть представники громадськості, зокрема — формування «Варта Приорілля».


Автор: Олена Маренич


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
8 березня 2019, 11:20 | Царичанка | Суспільство
1. orakul / 9 березня 2019, 10:36
Бабуся розповдала, що й при німцях не всі хотіли йти в поліцію. Хоча, тепер героями стали ті, хто туди таки пішов.
"Тепер він – знаний патріот у краї.
Подейкують, що шишка немала.
Він каже, що пішов у поліцаї
Аби Вкраїна вільною була."
(Борис Олійник, заборонений в Україні Герой України, добре що хоч не посажений, як Надія Савченко)
2. Borch / 9 березня 2019, 15:32
Все просто. Мало платят за таку роботу.
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації