Вхід | Реєстрація

До уваги виборців!

До уваги виборців!

31 грудня 2018 року Центральна виборча комісія оголосила про початок виборчого процесу чергових виборів Президента України, що відбудуться 31 березня 2019 року. Другий тур, якщо в ньому буде потреба, фінішує ще через три тижні — 21 квітня 2019 року.

На сьогодні проводиться активна робота з уточнення відомостей для складання списків виборців, яка завершиться за 5 днів до дня голосування. Після цього внести зміни до списку виборців можна буде лише за рішенням суду, але не пізніше, ніж за добу до дня голосування.

Тим виборцям, які в день виборів будуть у відрядженні, на лікуванні, на навчанні, законодавство забезпечує можливість тимчасово змінити місце голосування, не змінюючи виборчої адреси. Для цього необхідно звернутися у відділ ведення Державного реєстру виборців у місці свого тимчасового перебування або за своєю виборчою адресою з відповідною заявою. Цим виборцям буде змінено на час виборів місце їх голосування, а саме — виборчу дільницю. У списках нової дільниці з’являться їхні прізвища із зазначенням номера посвідчення, виданого відділом ведення Державного реєстру виборців. Але все це можливо лише до 25 березня 2019 року, оскільки в цей день розпочинається формування уточнених списків, за якими і буде проводитися голосування.

Щоб не залишитися осторонь виборів, потрібно зовсім небагато — перевірити наявність себе і своїх близьких у списках виборців. Тим самим ви зробите свій внесок у гідне проведення виборів. Це можна зробити:

  • на офіційному веб-сайті «Державний реєстр виборців» у особистому кабінеті виборця (www.drv.gov.ua);
  • з 22 березня — на виборчій дільниці;
  • у відділі ведення Державного реєстру виборців апарату Кобеляцької райдержадміністрації.

З 22 березня кожен виборець отримає іменне запрошення, у якому вас повідомлять про включення до попереднього списку виборців на виборчій дільниці. Якщо ви не отримали запрошення або в ньому містяться помилки у ваших персональних даних, то необхідно звернутись до відділу ведення Державного реєстру виборців апарату Кобеляцької райдержадміністрації, що знаходиться за адресою: м.Кобеляки, вул.Юр’ївська, 1 А, кабінет № 31 (ІІ поверх). Контактний телефон (05343) 3–12–91.

Прийом громадян здійснюється щоденно з 8:00 до 17:15. З 1 березня забезпечено роботу відділу у вихідні дні (з 8:00 до 16:00). При собі мати паспорт громадянина України.

Виборцю, який внесений до списку виборців на виборчій дільниці, але за віком, у зв’язку з інвалідністю чи за станом здоров’я нездатний пересуватися самостійно, дільнична виборча комісія надає можливість голосувати за місцем перебування (проживання) цього виборця.

31 березня 2019 року голосування проходитиме з 08:00 до 20:00.


Автор: Лариса Радченко, начальник відділу ведення Державного реєстру виборців апарату райдержадміністрації


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
13 березня 2019, 09:08 | Полтавщина | Політика
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації