Вхід | Реєстрація

Автоматизація виробництва з фасування рідких продуктів

Автоматизація виробництва з фасування рідких продуктів

Багато підприємств, із різних сфер діяльності, зараз перейшли на шлях автоматизації робочого процесу. Звісно це потребує немалої кількості коштів, але підвищення продуктивності у декілька разів того варте. Не виключенням стала і сфера фасування рідких продуктів. Крупні розливні заводи вже давно перейшли на майже повністю автоматичний режим. Для невеликих підприємств також усі шляхи відкриті, бо придбати спеціалізоване технічне обладнання в Україні вже не проблема. Підібрати усе необхідне можна в каталогах фірми ФлексМаш.

 

Яке технічне обладнання знадобиться для автоматизації фасування?

Усього тара проходить 6 основних етапів, для реалізації котрих використовується те чи інше обладнання: видув, промивка, дозування, закупорка, етикування, групова упаковка. Розглянемо ці механізми більш детально.

Видув та промивка

Видув потрібен для того, щоб на пляшці не було вм’ятин чи інших деформацій. Це стосується переважно пластикової тари. Скляні пляшки просто перевіряються на цілісність і відсутність пошкоджень. Видув проводиться за допомоги спеціального пристрою, який може працювати як в автоматичному, так і напівавтоматичному режимі.

Промивка потрібна не завжди, все залежить від того, у якому стані тара потрапила на розливне підприємство. До фасування продукції повинні допускатись лише чисті пляшки, без пошкоджень.

Дозування

Для наповнення тари можуть використовуватися або дискретні дозатори, або вагові. Перші придатні для будь-яких рідин із категорії неагресивних, наприклад мінеральна вода, молоко, та інше. Для розливу миючих засобів, та інших їдких хімічних речовин треба ставити ваговий дозатор.

Закупорка тари

Даний вид техніки може працювати як в майже автоматичному (майже, тому що кришки все рівно треба оновлювати вручну), та напівавтоматичному (кришка встановлюється на тару працівником). Для малих та середніх підприємств актуальним є другий варіант. В Україні попитом користується така модель укупорочного обладнання як Capper PМ. Вона підтримує майже всі види гвинтових кришок і пляшки розміром від 40мм до 40 см.

Етикерування пляшок

Етикерувальні машини також можуть бути або автоматичним, або напівавтоматичними. Окрім цього, вибираючи таке обладнання, треба враховувати що не всі моделі підтримують пляшки нестандартної форми (циліндричні, квадратні). Для малих та середніх підприємств згодиться напівавтоматичний варіант, він набагато менше коштує і займає не так багато місця.

Підсумки

Зараз випущено багато різних моделей обладнання для розливу рідких продуктів. Вибираючи його треба враховувати такі фактори як: тип рідини, форми та матеріал пляшок, необхідні об’єми продукції та інше.

Розміщено на правах реклами


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
11 березня 2019, 13:32 | Полтавщина | Суспільство
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації