Вхід | Реєстрація

Президент ініціював звільнення Головка та Пісоцького з керівних посад у Полтавській ОДА

Президент ініціював звільнення Головка та Пісоцького з керівних посад у Полтавській ОДА

Президент Петро Порошенко попросив підготувати документи для звільнення голови Полтавської ОДА Валерія Головка та його першого заступника Андрія Пісоцького

Сьогодні, 12 березня Президент України Петро Порошенко ініціював звільнення Валерія Головка з посади голови Полтавської ОДА та Андрія Пісоцького — з посади його першого заступника. Про це він повідомив під час виступу на форумі «Від енергоефективності до енергонезалежності».

— [...] Сьогодні я попрошу пана Прем’єр-міністра — звертаюсь до нього з пропозицією — надіслати мені подання на звільнення голови Полтавської обласної державної адміністрації Валерія Головка і його першого заступника пана Пісоцького. До них виникли серйозні претензії національного антикорупційного бюро, представили відповідні докази. Для об’єктивного розслідування буде краще, якщо пан Головко не буде обіймати високої державної посади. Це, на мою думку, логічне рішення, яке має стати модельним для подібних випадків. Це новація в українському житті. Але ми маємо абсолютно чіткі підходи, що в країні має бути нульова толерантність до корупції. Останнє слово, звичайно, за судом, але ми маємо створювати такі умови, щоби будь-яке розслідування точно викликало суспільну довіру, — заявив Петро Порошенко.

Нагадаємо, 22 лютого детективи НАБУ провели обшуки за місцем роботи та проживання низки посадових осіб Полтавської ОДА. Слідчі дії провели на підставі судових ухвал в межах розслідування провадження за фактом вимагання та отримання неправомірної вигоди в особливо великому розмірі службовими особами Полтавської ОДА (ч.4 ст. 368 ККУ).

26 лютого видання «Українська правда» оприлюднила знімки однієї з таких ухвал. Вона містить частину матеріалів відповідного кримінального провадження. Судячи з тексту, слідчі НАБУ підозрюють у корупції голову Полтавської ОДА Валерія Головка, його першого заступника Андрія Пісоцького, радника останнього Олександра Літвінова та начальника Департаменту будівництва, МіА та ЖКГ Тимофія Голбана. На думку слідчих, ті вимагали й отримували «відкати» від підрядників, за рахунок чого «жили на широку ногу».

Наприклад, до дня народження Валерія Головка підрядника нібито змусили придбати у якості подарунка гелендваген за 10 млн грн (Mercedes-Benz G 63 AMG). Автомобіль зареєстрували на члена його команди Вячеслава Кременчуцького. Останній заявив, що придбав статусний транспорт самостійно і за меншу суму. Також він пообіцяв відповісти на додаткові питання, але за 1,5 тижні відповіді так і не дав.

З іншого боку, голова Полтавської ОДА Валерій Головко підтвердив, що обшуки дійсно проводилися, але назвав це «політичною провокацією опонентів. Після публікації ухвали суду він заявив, що не вчиняв жодного правопорушення і пообіцяв надати неспростовні докази цього. За добу прес-служба Полтавської ОДА заявила, що не підрядник був жертвою керівництва, а навпаки — керівники ОДА стали жертвами аферистів з компанії «Алві Род». Зокрема, Альберта Уварова — фіндиректора консорціуму, який насправді є азербайджанським поетом на ім’я Гюльага Танха або Гюльага Гамбаров. Нібито його фірма неналежно виконувала роботи, з нею розірвали договір, а розслідування НАБУ є такою собі помстою.


Автор: Дарина СИНИЦЬКА, «Полтавщина»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
12 березня 2019, 17:17 | Полтавщина | Політика
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ
Останні коментарі

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації