Вхід | Реєстрація

Кримінал по–василівськи: п’яний водій із пістолетом

Кримінал по–василівськи: п’яний водій із пістолетом

1 березня Кобеляцький районний суд виніс вирок у справі щодо жителя Василівки, який придбав, а згодом переробив стартовий пістолет на бойовий.

Згідно з інформацією, вказаною в Єдиному реєстрі досудових розслідувань, чоловік у 2017 році придбав на сайті «ОLХ» стартовий пістолет «EKOL Aras Compact» 9‑міліметрового калібру, який зберігав у власному гаражі. Через кілька місяців він переробив стартовий пістолет на бойовий. Чоловік розширив канал ствола наждачним папером, після чого видалив заглушку для більш ефективного застосування. Відповідно до висновку балістичної експертизи, житель Василівки виготовив короткоствольну вогнепальну зброю, придатну для проведення пострілів.

Прокурор Дмитро Задирієнко кваліфікував такі дії за частиною 1 статті 263–1 Кримінального кодексу України («Незаконне виготовлення, переробка чи ремонт вогнепальної зброї»).

15 січня цього року під час проведення відпрацювання території Кобеляцького району патрульна поліція зупинила у Василівці по вулиці Набережній автомобіль, яким керував підсудний. Водій перебував у стані алкогольного сп’яніння. Він не надав підтверджуючих документів на право водіння транспортного засобу. При виході з автомобіля з-за поясу штанів у нього випав пістолет «EKOL Aras Compact».

Правопорушника притягли до відповідальності за частиною 1 статті 263 ККУ («Незаконне носіння та зберігання вогнепальної зброї без передбаченого законом дозволу»).

22 лютого під час досудового розслідування прокурор Кобеляцької місцевої прокуратури і підозрюваний уклали угоду про визнання винуватості. Згідно з угодою, житель Василівки беззаперечно визнав себе винуватим у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених частиною 1 статті 263–1 та частиною 1 статті 263 ККУ.

1 березня суддя Кобеляцького районного суду Тетяна Тесленко винесла вирок у справі. Підсудного визнали винуватим у вчиненні кримінальних правопорушень. Йому призначили покарання у вигляді позбавлення волі на чотири роки з іспитовим строком один рік.

Також із обвинуваченого стягнуть у дохід держави 1144 гривні судових витрат за проведення судових експертиз. Речові докази (пістолет «EKOL Aras Compact», два патрони, один демонтований патрон, три гільзи) передадуть у Головне управління Нацполіції в Полтавській області для знищення.


Автор: Олександр ДІДЕНКО, «ЕХО»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
14 березня 2019, 18:18 | Кобеляки | Кримінал
1. Beri Mor / 16 березня 2019, 23:21
   Відкрити коментар, який містить ненормативну лексику
(...один демонтований патрон) передадуть в Головне управління Нацполіції для знищення.
Капець.Дебіла того треба передати на знищення.
Це ж треба,якийсь зайвохромосомний,"уреканий" за кермом авто,з бойовим пістолетом,який випав у нього з матні,отримує іститовий строк?

Змінено 17.03.2019, 06:45
2. ИВЕН / 17 березня 2019, 07:20
1.Beri Mor
«якийсь зайвохромосомний,"уреканий»


не якийсь-а дуже-умний ВИНАХІДНИК...
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ
Останні коментарі

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації