Вхід | Реєстрація

«Терапію» відремонтували за 800 000 гривень

«Терапію» відремонтували за 800 000 гривень

Кошти для відновлення найбільшого відділення районної лікарні надійшли з Фонду регіонального розвитку.

6 березня відбулася важлива подія для Кобеляцької ЦРЛ. Цього дня відкрили відремонтоване приміщення терапевтичного відділення. Багато років медикам та хворим доводилось перебувати в умовах, м’яко кажучи, далеких від ідеалу. Тому керівництво району та головний лікар вирішили капітально відремонтувати «терапію». Про це голова райдержадміністрації Таміла Шевченко повідомила ще в жовтні 2018‑го, відкриваючи відновлене дитяче відділення. Щоправда, тоді голова РДА анонсувала, що ремонтні роботи триватимуть до кінця року.

Минулої середи в «терапії» зібрались персонал лікарні, представники районної влади, голова обласної ради Олександр Біленький, його колеги-депутати Микола Жук і Геннадій Коваленко. Також на відкриття прибув народний обранець Артем Вітко.

Головний лікар Володимир Казирод розповів присутнім, що відділення відремонтували завдяки старанням Таміли Шевченко. Адже саме вона завідувала фінансовою частиною.

— Терапевтичне відділення фактично залишилось єдине в районі. У Біликах і Світлогірському функціонують лише по п’ять ліжок, — говорить Казирод. — Тому найбільше хворих лікуються саме тут. Тепер вони зможуть перебувати в комфортних умовах.

Володимир Казирод наголосив, що «терапія» є найбільшим відділенням у лікарні, яке працюватиме й надалі, не дивлячись на реформування медичної галузі.

Голова РДА Таміла Шевченко нагадала, що коштів для ремонту в районному бюджеті не було. Тому вона звернулась до депутатів обласної ради Миколи і Сергія Жуків, Геннадія Коваленка та Миколи Андрієнка, які погодились виділити з Фонду регіонального розвитку по 200 000 гривень. Загалом на ремонтні роботи з області надійшло 800 000. А головний лікар додав, що кошторисна документація передбачала 1 500 000. І фінансову підтримку лікарні надали також Іван Байбара, Володимир Стрюк та Олександр Ткаченко.

Подарунки для персоналу і хворих підготували голова РДА і нардеп Артем Вітко. Вони вручили завідуючій відділенням Юлії Мосур пральну машину і плазмовий телевізор.

Юлія Мосур розповіла, що у «терапії» постійно функціонують 40 ліжок. За рік у відділенні проліковуються до 1 500 хворих. Медичну допомогу надають два лікарі, чотири медсестри та чотири молодші сестри.


Автор: Олександр ДІДЕНКО, «ЕХО»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
14 березня 2019, 17:13 | Кобеляки | Спорт і здоров'я
1. orakul / 14 березня 2019, 19:24
Піарятся перед виборами. А на ліки хворим хоч би копійку дали.
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ
Останні коментарі

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації