Вхід | Реєстрація

Цього року розпочнеться будівництво обходу Кобеляк

Цього року розпочнеться будівництво обходу Кобеляк

У рамках реконструкції автомобільної дороги Н-31 Дніпро — Царичанка — Кобеляки — Решетилівка розпочнеться будівництво обходу міста Кобеляки Полтавської області. Наразі триває проведення тендерних процедур. Разом з обходом міста збудують новий мостовий перехід через річку Ворскла.

Служба автомобільних доріг у Полтавській області як замовник проекту передбачає здійснити будівництво обходу міста Кобеляки з метою покращення техніко-експлуатаційних показників автодороги, що сприятиме підвищенню рівня безпеки та зручності руху, зменшенню кількості викидів забруднюючих речовин та створить сприятливі умови для місцевих мешканців і всього Кобеляцького району.

Замовником оголошено чотири аукціони на загальну суму понад 1 мільярд 100 мільйонів гривень. У одному лоті перемогу здобула турецька компанія «Onur Taahhut Tasimacilik Insaat Tic. ve Sanayi A. S.». Три інших тендери — на стадії проведення.

Після визначення підрядника, останній зобов’язується на власний ризик своїми та залученими силами і засобами виконати роботи з будівництва обходу міста Кобеляки. Фінансування проекту здійснюється за рахунок коштів державного бюджету. Підрядник повинен виконати роботи відповідно до проектної документації, діючих будівельних норм та стандартів з власних матеріалів, виробів та конструкцій, якість яких повинна відповідати вимогам діючих стандартів і технічних умов. Виконавець гарантує якість виконаних робіт і можливість експлуатації об’єкта відповідно до умов проекту впродовж гарантійного терміну.

Будівництво нової дороги буде виконано в цементобетоні. Товщина дорожнього одягу становить майже 1,5 метра. Верхній шар (важкий бетон) становить 26 сантиметрів.

У рамках будівництва обходу планується зведення мостового переходу через річку Ворскла в Кобеляцькому районі. Для спорудження мосту передбачається відведення земель загальною площею 5,415 гектара, з них у тимчасове користування під розміщення будівельного майданчика — 1,427 гектара.
За даними висновків ДП «Центр Державного земельного кадастру», визначеними за картограмами агровиробничих груп ґрунтів, місця розташування об’єкту будівництва, ґрунти всіх земельних ділянок не належать до особливо цінних ґрунтів.

Ширина проїзної частини на мосту буде становити 15 метрів (по дві смуги в кожному напрямку — по 3,75 метра). На підходах до мосту та безпосередньо до споруди на відстані 200 метрів у кожну сторону передбачено встановлення опор стаціонарного електричного освітлення.

Водовідведення дощових і талих вод з проїзної частини мосту передбачено за рахунок поперечного профілю з організованим водовідводом через водовідвідні трубки та повздовжні колектори до водоочисних споруд.

Планована діяльність не викликатиме змін основних елементів геологічної структурно-тектонічної будови, а також виключає можливість негативного впливу та нанесення збитків земельним ресурсам та зеленим насадженням, а також не вплине на стан ґрунтів та не призведе до зміни механічних, водно-фізичних та інших властивостей.

Території, що були тимчасово порушені (будівельно-технологічні проїзди та територія будівельного майданчика), після завершення будівельних робіт будуть рекультивовані й повернені землевласникам.

Загальна тривалість виконання будівельних робіт становить 25 місяців, у тому числі підготовчий період — 7 місяців.


Автор: Прес-служба Служби автомобільних доріг у Полтавській області


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
15 березня 2019, 10:23 | Кобеляки | Суспільство
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ
Останні коментарі

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації