Вхід | Реєстрація

Не в поліклініці, а в газетному кіоску

Не в поліклініці, а в газетному кіоску

Саме там зараз можна придбати медичні картки для подальшого обслуговування в Кобеляцькій ЦРЛ.

У кінці лютого ми вже писали про те, що пацієнтам Кобеляцької центральної районної лікарні доводиться платити п’ять гривень за те, щоб придбати нову медичну картку. Старі, уже заведені на кожну людину, картки перейшли на баланс ПМСД. А після чергового етапу медичної реформи центр надання медико-санітарної допомоги та райлікарня стали різними установами. І кожному пацієнту довелося отримувати ще одну картку.

Як це заведено в Україні, за будь-яку нову проблему довелося заплатити кінцевому споживачеві. Спочатку пацієнти лікарні купляли картки прямо в поліклінічному відділенні ЦРЛ. Після виходу в світ статті під назвою «За медичні картки грошей уже не беруть» (№8 від 21 лютого 2018 року) у поліклініці дійсно припинили продаж медкарток. Але потреба в них нікуди не зникла. І тепер людям пропонують купляти медичні картки в кіоску розповсюдження преси, що поряд з будівлею лікарні. Ціна на них, як і раніше, становить п’ять гривень.

Редакція поцікавилася у голови Кобеляцької районної ради Володимира Кішінського, чи не планують районні депутати виділити кошти для того, щоб оплатити вартість карток. А жителі району отримували б їх уже безкоштовно.

Володимир Кішінський, у свою чергу, повідомив, що з 1 квітня всі потреби лікарні буде фінансувати Національна служба здоров’я. Так що, районні депутати грошей на картки не дадуть.

Теоретично, кожен хворий буде мати власну не паперову, а електронну картку, у якій знаходитимуться дані про його звернення до медиків та діагнози. У Гадяцькому районі така система діє уже два роки. Кобеляцькі медики, які бували  на семінарах, розповідають, що це — досить зручно.

Але питання про те, коли в Кобеляках у хворих з’являться електронні картки і головне — хто за них заплатить, залишаються відкритими.


Автор: Ігор ФІЛОНЕНКО, «ЕХО»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
19 березня 2019, 09:26 | Кобеляки | Спорт і здоров'я
1. orakul / 19 березня 2019, 11:35
Населення району близько 50 тисяч, а насправді в два рази менше. Але хай буде 50 тис. Помножимо на 5 і отримаємо 250 тисяч. Для району це мізер. Порошенко відкрив свій офіс у бувшій будівлі Приватбанку. Там вислуховують усілякі скарги і побажання, наливають нужденним але гідним халявного чаю, а може й по сто грамів. Треба зібратися усім свідомим поцреотам і віднести туди петицію від населення з проханням до гаранта забезбечити виконання Конституції Украіни в частині надання медичних послуг. І нехай чуха ріпу - чи капнути на картки пару сот тисяч, чи може перевірити, хто на цьому заробля бабло. А краще за все в петиції вказати, що мирянам-томосянам стало відомо, що ті гроші, які передбачалися на медрехворму Петро Олексійович «збрив» собі на агітацію, то мовляв, хай замість агітації у вигляді словесного поносу проагітує "не словом а ділом" і дасть грошей на ті картки, які явно не коштують 5 грн а коштують максимум 1 грн. Якась реакція та буде. Час не чека, залишилось менше двох тижнів. Селенам, славкам, самохіним є нагода показати, які вони ділові патріоти і борці за гейропейську гідність. А ще краще написати що медики махлюють і «зекономлені» на картках гроші виділені на рехворму надсилають Путіну. Слава Україні!
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації