Вхід | Реєстрація

Сергій Джулай: «Нам є, чим похвалитися»

Сергій Джулай: «Нам є, чим похвалитися»

— Ну що, нам є чим похвалитися. Кількість матеріалів, переданих у суд, за два місяці поточного року практично дорівнює кількості документів за чотири місяці минулого року. Крім того, суттєво покращився показник розкриття злочинів.

Як розповів начальник поліції, за два місяці поточного року до Єдиного реєстру досудових розслідувань були внесені 99 злочинів. Із них 40 — розкриті, що становить 40,4 відсотка. Із 29 тяжких злочинів розкриті 13 (або 41,3 відсотка). Процент розкриття крадіжок, яких було 40, взагалі становить 50 відсотків.

За два місяці були розкриті два злочини, пов’язані з незаконним зберіганням зброї. У одному випадку йдеться про зберігання вибухової речовини тротил, у другому — про переробку газового пістолета на бойовий. Встановлені десять фактів незаконного зберігання наркотиків.

Сергій Джулай наголосив:

— Констатую, ми продемонстрували, що можемо працювати краще. Потенціал є. Результат розкриття злочинів є кращим за останні кілька років.

 

Потрібно встановити 155 відеокамер

Підводячи підсумки роботи райвідділу за два місяці, його керівник підкреслив, що одними лише поліцейськими засобами подолати злочинність не вдасться. Про це свідчить і світовий досвід. На думку Джулая, крім власне роботи поліцейських, мають запрацювати й інші чинники. До їх числа він, у першу чергу, вніс діяльність органів влади та активність населення.

Джулай пояснив:

— Люди мають стати активнішими, постійно і вчасно повідомляти поліцію про будь-які протиправні прояви, про обставини вчинення злочинів, про місця перебування злочинців та викрадених речей чи знарядь вчинення злочину.

— А влада, як виконавча, так і органи місцевого самоврядування, має розробити і прийняти дієві програми профілактики правопорушень.

Сергій Джулай пояснив, що, на його думку, саме органи влади мають долучитися до фінансування програми «Безпечний район», яка передусім передбачає закупку та встановлення численних камер відеоспостереження. Частина електронного обладнання повинна мати змогу фіксувати і розпізнавати номери на транспортних засобах. Інші камери потрібно встановити на в’їздах до населених пунктів та місцях постійного перебування людей. Загальна кількість відеокамер, за підрахунками правоохоронців, становить 155 штук. Вони повинні бути високоякісними і здатними передавати інформацію в єдиний пункт управління.

Джулай повідомив, що відповідні пропозиції щодо прийняття програм фінансування боротьби зі злочинністю надійшли у всі ради базового рівня. Він сказав:

— Ми розуміємо, що ні районна, ні міська, ні сільські ради не зможуть самотужки профінансувати усі потреби для впровадження в життя програми «Безпечний район». Але до цього можна долучити й Полтавську обласну раду. У районі живуть чотири депутати облради. Думаю, вони радо підуть на співпрацю.

Поки що, за словами Джулая, про повну готовність долучитися до програми заявила лише Жуківська сільська рада, якій сприяння пообіцяв депутат облради Сергій Жук.
 


Автор: Ігор ФІЛОНЕНКО, «ЕХО»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
18 березня 2019, 09:08 | Кобеляки | Суспільство


1. orakul / 19 березня 2019, 11:44
"Ну що, нам є чим похвалитися. Кількість матеріалів, переданих у суд, за два місяці поточного року практично дорівнює кількості документів за чотири місяці минулого року."

Гарним, плять, хваляться. Колись, у "ненависному тоталітарному совку", хвалились зменшенням злочнності, а тепер хваляться збільшенням. Ну воно і зрозуміло, поліція ж, блін. І що найстрашніше, вони навіть не розуміють, що пишуть, чи говорять. Вони щиро вірять, що хваляться хорошим. І це ж ще більш менш старше покоління. А ось скоро прийде озиме, те, що без навігатору й додому не втрапить. Капець!
2. orakul / 19 березня 2019, 11:46
"Встановлені десять фактів незаконного зберігання наркотиків."

А що, буває і законне зберігання?
3. orakul / 19 березня 2019, 11:48
"Люди мають стати активнішими, постійно і вчасно повідомляти поліцію про будь-які протиправні прояви..."

А що там нам свідомі торочили про доноси у 33-му, чи в тридцять сьомому?
4. orakul / 19 березня 2019, 11:52
"Сергій Джулай пояснив, що, на його думку, саме органи влади мають долучитися до фінансування програми «Безпечний район», яка передусім передбачає закупку та встановлення численних камер відеоспостереження."

Безпечний регіон повинен починатися з дитячого садочку, школи, вузу, а не з побудови електронного концтабору. До речі, електронний концтабір набагато ехвективніший гітлерівського. Пришелепуватий нарід ще не пойняв, куди його заганяют за його ж податки.
5. orakul / 19 березня 2019, 12:01
І от що мене ще дивує, так це те, що перегляд данного номеру станом на цей час - 13 тисяч, і написано 13 коментів, та й то від двох-трьох читачів. Якщо брати по кількості коментарів, то це 0,1 відсоток. А якщо від кількості коментаторів, то це 0,01 відстока. Про яку демократію, про яку активність населення можна говорити? Тусується тут три-чотири адекватні людини і десяток свідомих. А де решта? І Земеля мене ще й звинуватить в ображанні українців. Та таки пришелепуваті. Слава Україні!
6. Filon / 19 березня 2019, 13:03
[[ЦИТАТА|2|orakul|
А що, буває і законне зберігання?
Щаслива Ви людина, у Вас у родині не було онкохворих. Такя приміром зберігав наркотики. На законних підставах.
7. Filon / 19 березня 2019, 13:07
5.orakul
«І от що мене ще дивує, так це те, що перегляд данного номеру станом на цей час - 13 тисяч, і написано 13 коментів, та й то від двох-трьох читачів»

Зроблю уточнення. Насправді відвідувачів редакційного сайту набагато більше аніж зазначені 13 тисяч. Є й інша статистика - щоденної і погодинної відвідуваності сайту.
А щодо кількості коментаторів, то так було є і буде завжди. Більшості просто ліньки навіть зареєструватися.
8. orakul / 19 березня 2019, 19:47
6.Filon
«Щаслива Ви людина, у Вас у родині не було онкохворих. Такя приміром зберігав наркотики. »

На жаль були і в моїй родині такі. Тільки раніше лікували у лікарні, або приїздили додому і робили уколи хоч тричі на день. Потреб у зберігані не було. Тепер видать по іншому, бо був у мене знайомий, якому тупо не виписували ці ліки і почали виписувати лише після дзвінка на гарячу лінію КМУ. Тож розумію, що йому потрібно було їх зберігати після купівлі у нарокоманів. Тільки наркомани ніякої довідки ні рецепту не давали, тому поліціянти могли пришити хворому незаконне зберігання.
9. orakul / 19 березня 2019, 19:51
7.Filon
«Насправді відвідувачів редакційного сайту набагато більше аніж зазначені 13 тисяч»

Ну це ж не я придумав, така цифірь була тут проставлена. І писав я не про відвідувачів сайту, а про перегляд данного конкретного номера ЕХО на час написання мною коменту. І в будь якому випадку це не міняє суті коменту про пасивність чи байдужість українців. Ну припустимо відвідувачів в десять разів більше, так це ж ще більше зменшує відсток коментаторів.
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ
Останні коментарі

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації